Drage prvošolke, dragi prvošolci – dragi dijaki,

 

v začetku novega šolskega leta se vam v življenju nedvomno dogajajo velike stvari. Neznani avtor je nekoč dejal, da je življenje kot knjiga. Obrnili ste list in začeli pisati novo poglavje. Zanj verjameva, da bo polno vzponov in čudovitih spominov, ki se jih boste zelo radi spominjali. Začele se bodo iskriti prve ljubezenske iskrice, spletati čudovite zgodbe prijateljstva in nadaljevalo se bo širjenje največje dragocenosti, ki jo ima ta svet – znanja.

 

Na tej poti vas čakajo tudi padci. Dnevi slabih ocen, dnevi, ko se vaši načrti ne bodo uresničili, kakor ste si jih zastavili, a takrat se spomnite, da za vsakim dežjem posije sonce. Tudi midva sva nedolgo nazaj bila v vaši koži in še kako dobro veva, kaj vse doživljate. Z vami bi rada delila, kar sva doživljala.

Petra: Prvi šolski dan je bil tudi zame poln pričakovanj. Bila sem rahlo prestrašena, a hkrati navdušena ob misli, kaj vse me čaka na tej šoli. Ekonomska šola Celje je kraj, kjer sem res lahko razvijamo svoje znanje v smeri, ki nas najbolj zanima. Udejstvovala sem se predvsem na področjih zgodovine, slovenščine in likovne umetnosti. Ko zapremo učbenike, spoznamo, da se tukaj učimo tudi stvari, ki v literaturi niso zapisane. Učimo se za življenje. Učimo se stvari, za katere bomo nekoč zelo hvaležni. Dragi fazani, vsa vrata so vam odprta, le vstopite skozi njih.

Gregor: Bil sem eden tistih, ki se še iščejo in prvi dan ne vedo zagoto, ali so se odločili pravilno in  so na pravi šoli. Mali princ je nekokoč dejal: “Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.” Na Ekonomsko šolo Celje ste prišli, ker vas je sem pripeljalo srce, ki ve, kaj vse vas še čaka v novem poglavju. Ko obračam popisane liste nazaj, bi svojo odločitev nedvomno ponovil. Koliko novega sem doživel in kako zelo sem razširil svoje obzorje. Slednje sem imel priložnost širiti tudi v tujini s programom Erasmus+. Prišel sem v okolje, ki mu lahko rečem dom. Prišel sem med ljudi, ki jim pravim družina. Vsi mi smo otroci Ekonomske šole Celje in z njo plujemo v prihodnost.

Za konec naj vam rečeva le še: “Dobrodošli v družini in uspešno šolsko leto.”

Gregor Lončar in Petra Zelič, 4. a

 

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)