Na šoli so pri različnih urah in profesorjih  mentorjih potekali razgovori o sodelovanju v projektu »Srčna pisma za male borce«. Posamezni dijaki so predstavili tudi lastna opažanja in izkušnje z obolelimi osebami iz svoje okolice.

Za projekt so naši dijaki spisali 40 najrazličnejših sporočil malim borcem. Nekaj izbranih sporočil si poglejte v prilogah. (Priloga pisma od 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)

Pisma so bila poslana v fizični obliki naslovniku oz. društvu Viljem Julijan, katero jih je potem razposlalo  staršem malih borcev.

Društvo Viljem Julijan se nam je z naslednjim sporočilom zahvalilo  za sodelovanje v projektu:


Srčno pozdravljeni,

v Društvu Viljem Julijan se vam v imenu Gregorja in Nine, staršev Viljema Julijana in ustanoviteljev našega društva iz vsega srca najlepše zahvaljujemo, da ste sodelovali v naši akciji »Srčna pisma za male borce«.

Vsa srčna pisma, ki ste jih poslali, bomo predali našim malim borcem in njihovim družinam z namenom podpore in solidarnosti na njihovi zelo zahtevni poti.

Srčna pisma in odzive družin bomo objavili tudi na spletni strani https://viljem-julijan.si/srcnapisma/.

Vabimo vas, da tudi prihodnje leto sodelujete. Vsi upamo, da ne bomo več v situaciji virusa Covid19 in da bomo lahko projekt izpeljali v fizični obliki pisem.

Se veselimo sodelovanja z vami.


S posebno toplino v srcu se zahvaljujem našim dijakom in njihovim mentorjem za vse prispevke in pripravljenost za sodelovanje.

Vodja projekta, Polona Konec

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)