V petek, 28. 1. 2022, sva dijaka 4. a-razreda Ekonomske šole Celje Tim in Tilen Veber v okviru 4. izpitne enote poklicne mature pod mentorstvom profesorice Andreje Tanšek in v sodelovanju s profesorjema strokovnega aktiva športne vzgoje, Gregorjem Margučem in  Matejo Vovk, organizirala dogodek Srečanje z vrhunsko judoistko Tino Trstenjak. Nekoč je bila dijakinja Ekonomske šole Celje, danes pa je mednarodno prepoznavna uspešna športnica, na kar smo dijaki Ekonomske šole Celje posebej ponosni.

V sklopu intervjuja, ki sta ga  izvedla Tim Veber iz 4. a in Nik Slemenšek iz 1. f,  smo dobili na začetku kratek vpogled v Tinine  začetne športne uspehe. Z nami  je delila dragocene spomine, kako je doživljala prve olimpijske igre, ko je bila sparing partnerica takratne zmagovalke Urške Žolnir in kako izjemna  izkušnja je to bila.  Izpostavila je največje dosežke na  olimpijskih  igrah  v Riu in Tokiu, kjer je osvojila zlato in srebrno medaljo. Obe medalji smo si lahko dijaki, ravnateljica, profesorji in delavci šole v živo ogledali.

Tina je v intervjuju poudarila, da se  njeno športno življenje pogosto prepleta s podjetniškim, saj so za uspehe na obeh  področjih potrebne podobne lastnosti. Deluje tudi v družbeno dobro, saj sodeluje v mnogih humanitarnih  projektih. Mladim športnikom pa predlaga, naj verjamejo vase in naj bodo v življenju in športu vztrajni. To sta tudi njeni najpomembnejši lastnosti, saj brez teh danes ne bi bila, kar je.

Tini smo ob koncu podarili skromen šopek rož, sladko razvajanje v obliki bomboniere in kozmetični izdelek našega sponzorja, kozmetične hiše Afrodite. Ponosni in hvaležni smo, da smo imeli priložnost deliti trenutke s tako  izjemno športnico, kot je Tina Trstenjak, ki ji želimo še mnogo športnih uspehov.

Tilen Veber, 4. a

 

 

(Skupno 461 obiskov, današnjih obiskov 1)