Rdeča nit poslovanja učnih podjetji na Ekonomski šoli Celje je že vrsto let povezovanje s kompatibilnimi realnimi podjetji in aktivna družbeno koristna usmerjenost.

Tako je vodstvo podjetja AniMall v sestavi Domen Klasič, Ermir Cikaqi, Vita Taja Cocej in Blaž Boček, v sredo 17. maja z mentorico Suzano Suholežnik obiskalo nadstandardni hotel za muce Mačji svet.

Vodja hotela, gospa Irena Požlep, nas je sprejela odprtih rok, popeljala skozi prostore hotela, razložila pogoje za registracijo dejavnosti in nas seznanila z organizacijo dela.

Idejo za dejavnost varstva mačk v času odsotnosti njihovih lastnikov je dobila od svoje hčere, saj je ta že v otroštvu rada skrbela za živali in si želela odpreti mačji hotel. Gospe Ireni se je ta ideja zdela odlična, saj je tudi sama velika ljubiteljica mačk. Uresničitev dolgoletne želje, ljubezni do živali in bogate poslovne izkušnje so pripomogle k uspehu podjetja.  In kot bi rekel pisatelj Napoleon Hill: cenite svojo vizijo in svoje sanje, saj so otroci vaše duše in zemljevid do uspeha.

Na svoji poslovni poti se je naša sogovornica srečevala z različnimi preprekami, katere je pogumno prebrodila. Zadostiti je morala vsem minimalnim tehničnim in higiensko zdravstvenim zakonskim pogojem. Standardne dimenzije mačjih bokov so 2m x 1m x 1m. Ne  smejo biti leseni. Lahko se uporablja izključno  negorljiv material, kar je potrebno dokazati s certifikatom o negorljivosti materiala. Boksi so iz gipsa, kovinske mreže na sprednjih straneh boksov so bile izdelane po naročilu.  Tla so iz vinila, da jih je lahko čistiti. Veterinarska inšpekcija skrbno preveri izpolnjevanje vseh pogojev pred izdajo pozitivnega mnenja o primernosti poslovnih prostorov. Pridobiti je bilo potrebno tudi celo vrsto soglasij za opravljanje dejavnosti  od zunanjih institucij kot sta na primer Simbio, Elektro Celje …

Našega računovodjo je seveda zanimala zasedenost kapacitet, dinamika prihodkov, odhodkov in dobičkonosnost poslovne ideje. Gospa Irena  nam je brez zadržkov odgovorila na zastavljena vprašanja.

Hotel ima kapaciteto za največ 20 mačk. Najbolj prometni meseci so junij, julij, avgust, september, poleg tega je najbolj pestro tudi med prazniki (velika noč, božič, itd.). Drugi meseci so manj prometni, mesec februar in marec zanjo veljajo kot počitnice.  Ob upoštevanju navedenih podatkov in cene storitev smo hitro preračunali dobičkonosnost poslovne ideje. A za ga gospo Ireno denar ni na prvem mestu.  Kot bi rekla francoska pisateljica Lucile  Dudevant: Človeka osrečijo njegovi  lastni napori, brž ko spoznajo potrebne prvine za srečo: preproste užitke, pogum, nesebičnost, ljubezen do dela, predvsem pa čisto vest.

Kar 70 % strank prihaja iz Ljubljane, nekateri pripeljejo tudi po dve oz. tri mačke skupaj. Za vsako dodatno muco iz istega gospodinjstva hotel nudi 20% popusta.

Gospa se oglašuje preko Facebooka, svoje spletne strani in spletnih strani Moja dejavnost.

https://www.moja-dejavnost.si/macji-hotel-celje/macji-svet-nadstandardni-

https://www.facebook.com/macjisvetCelje/

https://macji-svet-nadstandardni-hotel-za-muce.business.site/

Obisk je bil za nas zelo poučen, nad prijetno in vizualno estetsko urejenimi prostori smo bili navdušeni. Predanost poslovni ideji in skrb za dobro počutje mačjih varovancev se nas je globoko dotaknila. Zaključujemo z mislijo » Ne sanjaj svojega življenja, živi svoje sanje. Potemtakem odličnost ni dejanje , ampak navada!«

Ekipa UP AniMall: Domen Klasič, Ermir Cikaqi, Vita Taja Cocej in Blaž Boček z mentorico Suzano Suholežnik

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 2)