V torek, 23. 10. 2018, je bilo na Ekonomski šoli Celje slovesno, saj so dijakinje in dijaki, ki so v šolskem letu 2017/2018 opravljali Nemško jezikovno diplomo na stopnji I, v roke prejeli mednarodno priznane certifikate, ki dokazujejo aktivno znanje nemščine na jezikovni ravni A2 ali B1. Certifikat jim bo zagotovo v pomoč pri iskanju zaposlitve v domovini ali tujini.

Na ravni B1 so bili uspešni: Jakob Čater, Amadej Dečman, Filip Miklaužič, Polona Planinšek, Živa Teršek, Urban Žohar in Žiga Žgajner. Raven A2 so dosegli: Tjaša Kotnik, Jakob Pirš, Lara Savski, Anže Stegne in Nuša Zvonar. Čestitke tudi Urhu Krajšku za prejem potrdila. Mentorici dijakom sta bili profesorici Marija Sodin in Simona Sever Punčoh.

V kulturnem programu so nastopili dijaki šole, ki so z izvirnimi interpretacijami in recitali popestrili slavnostni trenutek, na podelitvi pa se nam je pridružil tudi Stevan Polimac, predstavnik Mestne občine Celje, ki je dijakom skupaj z ravnateljico šole Bernardo Marčeta čestital za uspeh. Nastopajoči dijaki: Jakob Angelović, Claudia Rutar, Filip Drofenik, Krištof Senčič, vsi 2. e, Ema Jagrič, 1. e, in Jernej Jošt, 4. c. 

Prejemnikom Nemških jezikovnih diplom še enkrat iskreno čestitamo. 

 

Simona Sever Punčoh

 

 

(Skupno 732 obiskov, današnjih obiskov 1)