V društvu Vesele nogice je združena skupina staršev, skrbnikov in podpornikov otrok z razvojnim zaostankom, katerih skupni cilj je narediti korak naprej in pomagati najšibkejšim v naši družbi. Razvoj in napredek otrok s posebnimi potrebami je pri vsakem posamezniku svojevrstna zgodba, zato je vsak prispevek zanje dragocen.
Humanitarnost, povezana s skrbjo za okolje, je eden izmed pomembnih ciljev učnega podjetja Zate, d. o. o., ki ga sestavlja skupina dijakov 3. a. Trudijo se narediti nekaj dobrega za tiste mlade, ki potrebujejo pomoč. Želijo prikazati, kako je zamašek za nekoga zgolj odpadek, a za drugega dragocen vir financiranja. Društvo Vesele nogice namenja denar od prodaje pokrovčkov za dodatne fizioterapije otrok z motnjami v razvoju, ki jih država pokriva v prenizkem obsegu.
Da bi bila zbiralna akcija čim uspešnejša, smo k sodelovanju povabili celjske kavarne, gostinske obrate in podjetja.
V petek, 6. 10. 2020, smo zbrane pokrovčke skupaj z mentorico, Andrejo Tanšek, in ravnateljico, Bernardo Marčeta, predali društvu Vesele nogice, ki so se zbranih pokrovčkov zelo razveselili. V mesecu oktobru smo z zbiralno akcijo obeležili Teden dobrodelnosti, ki ga pripravlja Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s Televizijo Slovenija.
Vsem dijakinjam in dijakom šole, med njimi Niki Praznik iz 2. a, Maji Božiček in Ani Sevnik, obe iz 4. b, skupini dijakov UP Zate, Larisi Bernard, Martinu Deželaku, Maši in Tjaši Dežmarić, Anile Cocaj in Niku Vrešnjaku, vsi dijaki 3. a, ter mentoricama, Andreji Tanšek in Tatjani Trupej, se je glavna tajnica društva Vesele nogice, Ivica Pinter, zahvalila z naslednjimi besedami: »Spoštovani, hvala za vašo podporo in seveda, ker mislite na nas, na okolje in naravo. S svojo aktivnostjo ste zagotovo velik zgled svojim vrstnikom in vsem ostalim. Ponosni smo, da ste se odločili, da nam podarite zamaške. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z vami. Vsem dijakom 3. a želimo veliko uspehov v novem šolskem letu in seveda tudi kaj zabave, ne samo polne dni učenja 😇
Dijaki UP Zate, d. o. o., se z mentorico Andrejo Tanšek zahvaljujemo vsem dijakom, učiteljem in delavcem šole, ker sodelujete v skupno dobro, saj skupaj zmoremo več.
Tjaša Dežmarić, 3. a
Fotografija: Vida Horvat, lektoriranje: Majda Lesjak
(Skupno 832 obiskov, današnjih obiskov 1)