V torek, 9. 2. 2021, smo se dijaki 3. a-razreda učnega podjetja ZATE, Maša Dežmarić, Tjaša Dežmarić, Rebeka Kubale, Anile Cocaj, Gal Guček, Martin Deželak pod mentorstvom Andreje Tanšek, udeležili virtualnega mednarodnega učnega sejma v Zagrebu. Na njem so se predstavljala številna domača in tuja podjetja. Dijaki smo predstavili, kaj je podjetništvo, družinska podjetja, ključ do uspeha družinskih podjetij ter prednosti in slabosti družinskih podjetij ter vire sredstev. Nazorno smo prikazali celoten postopek ustanovitve podjetij in iskali podobnosti ter razlike med obema. Predstavitev in sporazumevanje je potekalo v angleškem jeziku, ki nam zaradi tekočega znanja angleščine ni predstavljalo nobenih ovir. Čeprav se letos nismo mogli udeležiti sejma v Zagrebu v živo, smo izkoristili priložnosti, ki jih ponuja e-tehnologija in sodelovanje izpeljali na  daljavo. Dan je potekal na zanimiv in podjetniško izviren način, ki nas je obogatil z novimi  znanji, idejami in dodatnimi izkušnjami.

Maša Dežmarić, 3. a z mentorico Andrejo Tanšek

Komentarji dijakov v zvezi s sejmom v Zagrebu

JOŽICA GRAŠIČ:

Sodelujemo in pozitivno delujemo. Bravo za odlično in zanimivo predstavitev v angleščini v Zagrebu (Maša Dežmarić, Tjaša Dežmarić, Martin Deželak, Gal Guček, Rebeka Kubale, Anile Cocaj in prof. Andreja Tanšek). Dijaki UP Zate z mentorico Andrejo Tanšek smo bili pohvale s strani zasebne Ekonomske šole Katarine Zrinski zelo veseli. prav tako pohvale in zahvale naše ravnateljice Bernarde Marčeta.

NIK ĆIROVIĆ:

Bravo!👏🏻👏🏻

ANILE COCAJ:

Sodelovanje na mednarodnem učnem sejmu v Zagrebu 9. 2. 2021 mi je prineslo veliko dragocenih izkušenj. Ni mi bilo težko dodatno vaditi skupaj z mentoricama Andrejo Tanšek in Suzano Suholežnik ter z njenim učnim podjetjim Lenivc in mojimi sošolci Tjašo, Mašo, Rebeko, Galom in Martinom v prostem času in na praznični ponedeljek, saj se je naše dodatno delo obrestovalo v brezhibnem nastopu in komuniciranju v angleščini. Ponosna sem, da šola sodeluje v mednarodnih projektih. Odlična izkušnja mi je bila tudi, ko sva poslanstvo in vizijo Up Zate skupaj z Galom Gučkom predstavila na Europenovem dogodku 26. 1. 2021. Glavni predstavnik Europena iz Kanade g. Scott Mitchel nas je pohvalil za humanitarni prispevek društvu Vesele nogice in za odlično idejo, ker povezujemo podjetništvo z ekologijo in humanitarnostjo.

MAŠA DEŽMARIĆ:

S sodelovanjem na učnem podjetju v Zagrebu sem pridobila novo izkušnjo. Predstavitve so potekale v angleščini, nekateri dijaki, ki pa obvladamo hrvaški jezik, pa smo presenetili in se z dijaki in profesorji iz Zagreba pogovarjali v hrvaščini. Ob tej priložnosti smo se dijaki medsebojno povezovali, odkrivali svoje skrite talente in urili javno nastopanje. Bravo vsem 😄

TJAŠA DEŽMARIĆ:

S sodelovanjem na mednarodnem učnem sejmu v Zagrebu sem odkrila, da imam velik talent za javno nastopanje. Našo podjetje smo predstavljali v angleščini, ker pa mi je hrvaški jezik blizu, sem s profesorji in dijaki komunicirala v hrvaščini. Tako smo izvedeli več o njihovem poteku ustanovitve podjetja, osnovnem kapitalu, kje ga dobijo in drugo.

NASTJA FIDLER:

Vesela sem, da sem del ekipe UP Zate, ki je v Zagrebu odlično ter zanimivo predstavila svoja podjetja!!!

LANA PILDEK:

Bravo!

LARISA BERNARD:

Odlična predstavitev, bravo!👏🏻

MARTIN DEŽELAK:

Predstavitev se mi je zdela res odlična vsi smo bili dobro pripravljeni zato je tudi vse potekalo tako sproščeno in zabavno. Zelo sem vesel in ponosen na vse sodelujoče. Bravo vsem. 👍

REBEKA KUBALE:

V torek, 9. 2. 2021, smo se z našim učnim podjetjem udeležili mednarodnega sejma. Komunicirali smo v angleščini, kot tudi v hrvaščini, kar je še dodatno utrdilo naše znanje tujih jezikov. Naučili smo se nekaj  novega o podjetništvu na splošno in načinu pouka v naši sosednji državi. Vsekakor super izkušnja.

GAL GUČEK:

Ponosen sem nase in na svoje sošolce, da nam je uspela zelo lepa predstavitev naših podjetij. Še enkrat vse čestitke vsem!!!

LAN KOS:

Zelo sem ponosen na naše dijake in so me zelo navdušili!

(Skupno 751 obiskov, današnjih obiskov 1)