Dragi dijaki in drage dijakinje!

Zakorakali smo v novo šolsko leto in “podaljšanim počitnicam” (kot nam nekateri očitajo) smo s težkim srcem pomahali v slovo. Brezskrbne, vroče poletne dni lenarjenja je zamenjalo “vstajanje s kokošmi” in učenje do prepoznih večernih ur. Po več kot petih mesecih smo srečali stare in nove obraze profesorjev in sošolcev, se počasi in stežka privadili pouka v šolskih klopeh, ne več v postelji. Tako je naš nov modni trend namesto pižame postala maska. Spletko “Kako dobiti boljšo oceno” so nekateri znali izkoristiti, vendar nam profesorji že vračajo udarec s celoletnimi testi. Upava, da se bomo z njimi dobro spopadli in ne bomo potonili kot Titanik. Hkrati je omejeno druženje, nositi moramo zaščitne maske na vsakem koraku. Kako sploh opaziti svojo simpatijo, če moramo biti vseskozi v isti učilnici? Tolaži nas misel,  da z upoštevanjem priporočil ravnamo odgovorno do drugih in sebe.

Našo šolo je v bogati zgodovini zaznamovalo več kot 150 generacij dijakov, ravnateljev, profesorjev, hišnikov, kuharic, čistilk, s katerimi sestavljamo mozaik naše skupnosti, ki vsako leto postane bogatejši za unikatne in neponovljive posameznike. Veva, da se kakšen naš fazanček še vedno izgubi na hodniku ali pa zamudi v šolo. Vsi smo bili na vašem mestu in naj vam zaupava, da se sčasoma vsak navadi na srednješolsko življenje. Zjutraj mogoče še vedno kakšna zamuda zaradi predolgega klepeta ob kavi, ampak … Upava, da se boste čim prej privadili na šolski ritem, stkali nove prijateljske vezi in usvojili znanje, po katerega ste prišli. Naj bodo to za vas nepozabna, odgovorna, a vseeno karseda brezskrbna leta na naši šoli.

Maturantje, vas pa še čaka zadnji krog Dantejevega pekla (preden pridete do nebes), zato se bo, če se še niste, treba zbuditi iz triletnega spanca in zavihati rokave.  Vsi najpomembnejši dogodki so odpali: olimpijske igre, Eurosong, tudi matruantski ples in izlet visita v zraku, ampak matura BO in vas že čaka z odprtimi rokami.

V šolskem letu se bomo soočili z neznanimi situacijami, težkimi odločitvami pri izbiri karierne poti, neprespanimi nočmi za dobre ocene, nerazumljivimi logaritemskimi izrazi ali bogato slovensko slovnico, ki nas bo s sklanjatvami spravljala ob živce. V vsak nov izziv bo treba vložiti moč poguma in vztrajnosti ter se spoprijeti z njim. V tem šolskem letu nas lahko presenetijo zdravstene ovire, na koncu mogoče kakšen slabši rezultat od načrtovanega, vendar čaka vas najboljša nagrada –  ZNANJE, ki vam ga nihče ne more vzeti!

 

                                                                       Manca Avsec in Ema Jagrič, 3.e

 

(Skupno 1.238 obiskov, današnjih obiskov 1)