Dijaki 2. a PTI razreda smo bili v iztekajočem se šolskem letu ponosni imetniki ključa, ki smo ga prejeli lani z zmagovalno pesmijo:

Ekonomska šola Celje zakon je,

Kakorkoli pogleda na zadevo se,

Obžalujemo, da je za letos pouka konec,

Nedvomno pogrešamo šolski zvonec.

Opravili bomo vse obveznosti,

Modro se zavedali vse resnosti.

Sploh sanje o dopustu so res visoke,

Ker vemo, da ne bo kruha iz te moke,

Absolutno upamo, da ključ pride v naše roke.

Šola naša ljuba za nas poskrbi,

Ocenjevanje na daljavo priskrbi.

Le hvaležni smo vam za to,

Absolutno pa upamo, da čimprej se spet srečamo.

Celje že pogrešamo,

Ekonomsko šolo prav tako.

Le eno željo zdaj imamo mi,

Je ta, da učenci PTI bi zmagali,

Enostavno za zmagovalca izberite nas vi.

 

Letos sva si dijakinji Melita Zalokar in Ines Videmšek iz 2. a PTI izbrali prireditev Predaja ključa za organizacijo dogodka v okviru 4. izpitne enote.

Dogodek je potekal 20. maja 2021 ob 12. uri v telovadnici šole. Zaradi vseh omejitev glede korona virusa sta bili organizacija in udeležba drugačni kot sicer. Tekmovanje za ključ je potekalo en teden pred dogodkom, in sicer v posameznem razredu, kjer so dijaki tekmovali v kvizu. Dobili so list z vprašanji o Celju, slovenščini, geografiji, zgodovini in splošnem znanju, ki sta ga reševala po dva dijaka. Najbolje so se odrezali dijaki 3. e-razreda, ki so novi imetniki ključa.

Na dogodku so bili prisotni profesorji, ki so zadnje leto poučevali zaključne letnike, in po dva predstavnika iz posameznega zaključnega letnika, ki so se v imenu posameznega razreda poslovili od svojih razrednikov, profesorjev in ostalih delavcev šole.

Za glasbeno popestritev je poskrbela dijakinja iz 1. e-razreda Hana Dermol, ki nam je zapela pesem Valerie od Amy Winehouse.

Melita Zalokar, 2. a PTI

 

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)