Drage dijakinje in dragi dijaki,

epidemiološka situacija v državi je kritična in vsi si srčno želimo, da bi se razmere čim prej uredile. Da bomo to dosegli, mora vsak izmed nas prispevati svoj delež, prevzeti del odgovornosti in ravnati tako, da bomo kar najbolj varni tako v privatnem življenju kot v šoli. In če k temu prispeva samotestiranje v šoli, ga prosim sprejmite z razumevanjem in v upanju, da bo vse hitro minilo in se bomo vsi zdravi kmalu vrnili v običajne pogoje življenja in dela.

Zagotovo veste, da obvezno samotestiranje v šoli ni odločitev učiteljev ali ravnatelja, temveč naše vlade, ki piše odloke, ki jih moramo upoštevati. Odlok določa, da se morate dijaki, ki ne izpolnjujete enega od pogojev PCT, od srede, 17. 11. 2021, dalje obvezno samotestirati v šoli. Samotestirali se boste vsak drugi dan. S seboj prinesite svoje teste za samotestiranje, ki jih prejmete v lekarni, saj jih na šoli ne boste prejeli. Prav tako s seboj prinesite svoj evidenčni list za samotestiranje, v kolikor ste ga že prejeli. Tisti dijaki, ki izpolnjujete PCT pogoj, s seboj prinesite izjavo, ki ste jo prejeli ob skeniranju potrdil.

Tiste, ki tega odloka ne želite upoštevati, prosim, da ostanete doma, si priskrbite zapiske, kontaktirate svoje sošolce in se izobražujete sami doma. Srednja šola ni obvezna šola in če ne želite v šolo oz. imate zadržke glede samotestiranja, se boste morali učiti sami doma. Pouka na daljavo preko zooma vam ne bomo organizirali, saj je to, da ostanete doma, vaša lastna odločitev.Starši vam morajo izostanke zaradi zadržkov pri samotestiranju opravičiti.

Za vse razrede, ki bodo v karanteni zaradi okužbe, bomo tako kot sedaj organizirali pouk na daljavo preko zooma ali spletnih učilnic.

Vse dobro in prijazen pozdrav ter pazite nase in na vse druge.

Bernarda Marčeta, ravnateljica

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)