https://www.eksena.si/projekti/mi-smo-za-strpnost/mednarodni-dan-strpnosti-v-vrtcih-ter-osnovnih-srednjih-solah/

»Mednarodni dan strpnosti (16. november) je spominski dan, ki ga je v Deklaraciji o načelih strpnosti razglasila Generalna konferenca UNESCO na svojem zasedanju 16. novembra 1995.« https://www.eksena.si/projekti/mi-smo-za-strpnost/dan-za-strpnost-mednarodni-dan-strpnosti/

V projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki ga izvaja Izobraževalni center Eksena, je sodelovala tudi naša šola.

Mednarodni dan strpnosti je priložnost, ko lahko ponovno ozavestimo pomen strpnih odnosov v družbi in izpostavimo problematiko nestrpnosti. Projekt je namenjen ozaveščanju dijakov o različnih oblikah nestrpnosti ter spodbujanju strpnosti, razumevanju in sprejemanju drugačnosti, spodbujanju medsebojnega spoštovanja, prijateljstva in sodelovanja.

V tednu od 15. do 19. novembra smo z dijaki izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico v okviru slovenščine, nemščine, zgodovine, naravoslovja, umetnosti in na razredni uri. Pogovarjali smo se o pomenu strpnosti in nestrpnosti ter ustvarjali izdelke na temo Z DRUGIMI RAVNAJ, KOT SI ŽELIŠ, DA BI DRUGI RAVNALI S TABO. Izdelke dijakov bomo razstavili in z njimi tudi sodelovali na natečaju.

Zapisala: Antonija Petričič Šnajder

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)