V sredo, 2. 12. 2021, smo se dijaki 2. e-razreda udeležili predavanja dr. Evite Leskovšek. Predstavila nam je posameznike in njegove zgodbe z virusom HIV, kako in zakaj se je virus širil po vsem svetu, kdaj so odkrili pro okužbo z njim in še mnogo zanimivosti, ki jih pred predavanjem nismo vedeli.
Doktorica je spregovorila o posledicah, znakih in zdravljenju okužbe. Nato nam je predvajala videoposnetek, na katerem smo lahko videli zgodbo ene izmed prvih okuženih oseb v Sloveniji s HIV–om. Opozorila nas je tudi, kako se prenaša aids in spregovorila o zgodovini ter začetkih tedaj »smrtonosnega« virusa. Na koncu nam je predavateljica z veseljem odgovorila na vsa zastavljena vprašanja.
V čast nam je bilo spoznati dr. Evito Leskovšek. Veselimo se nadaljnjih predavanj in osveščanj.

Nika Kovačič, 2. E


V problemih, s katerimi se
soočamo v našem življenju,
tlijo rešitve
in nove poti do naših ciljev.
(neznani avtor)

Ekonomska šola Celje
Gimnazija in srednja šola

ZAHVALA

Dijaki in dijakinje 1. e-razreda se vam v imenu vseh dijakov in profesorjev iskreno zahvaljujemo za izvedbo predavanja na temo AIDS.
Predavanje je bilo nam mladim zelo zanimivo, saj smo mnenja, da o aidsu ne vemo dovolj in bi si želeli več informacij. V nekaterih družinah se še vedno zelo malo govori o tej temi, medtem ko se vedno več staršev pogovarja o spolnosti s svojimi otroki, pa aids večini ostaja še vedno nekakšen tabu. Mnogi živijo v prepričanju, da ne moremo zboleti, zato je prav, da vsi mi sodelujemo na takšnih predavanjih. Veseli in zadovoljni smo, da ste nam 2. decembra omogočili predavanje na to temo.

Dijaki in dijakinje EŠC z mentoricama Polono Konec in Marijo Kolenc ter vodstvom šole

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)