Krvodajalstvo pomeni darovanje krvi, da bi pomagali drugim ljudem. Plemeniti dejavnosti smo se odzvali tudi na naši šoli, in sicer v ponedeljek, 14. 2. 2022.

Mentorju krvodajalstva na šoli so se pridružili Eva Kolar, Elitsa Vladimirova Stavreva, obe 3. a, in David Čadej, Valentin Jereb ter Andraž Čakš, vsi 4. c. V Bolnišnico Celje smo se odpravili skupaj. Na začetku smo izpolnili vprašalnik o zdravstvenem stanju. Pričakovali so nas, zato nismo dolgo čakali. V prvi sobi nam je sestra vzela kri iz prsta, da nam je določila krvno skupino in raven hemoglobina. Nato nam je zdravnik izmeril pritisk in se z nami pogovoril o našem zdravju. Sledil je odvzem krvi ter obvezen 15-minutni počitek po njem. Okrepčali smo se s hladno malico in kavo.

Dijaki so lahko šli veseli domov. Bili so oproščeni pouka, v še večje zadoščenje pa jim je lahko bilo, da so na valentinovo poskrbeli, da mu bo v trenutku, ko bo nekdo rabil kri, ta na voljo. S tem so mu gotovo dali najlepše valentinovo darilo. Upamo pa, da se nam bo naslednjič pridružil še kdo.

Kristijan Benčina, mentor krvodajalstva na EŠC

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)