Današnji prispevek je napisan na temo »žensko podjetništvo«, saj naju je zanimalo, katera so tista podjetja, ki jih vodijo ženske in v katerih panogah delujejo. Dejavnosti, v kateri najpogosteje delujejo ženske, so storitvene dejavnosti (frizerka, kozmetičarka, nega telesa), strežba, pravo in računovodstvo, podjetniško in poslovno svetovanje, trgovina na drobno, izobraževanje in zdravstvo. Podjetja so praviloma manjša, žensko podjetništvo pa je tisto, ki v zadnjih letih narašča po svetu in v Sloveniji.

Tako sva se odločili, da med nas dijake povabiva znano uspešno mlado podjetnico. V sklopu maturitetnega predmeta oziroma modula Zavarovalne storitve, pod mentorstvom prof. Andreje Tanšek, sva pripravili dogodek pod naslovom Živim, kot si želim in dijakom ter profesorjem pripravili malo sprostitve ob pogovoru z gostjo Lepo afno – Leo Filipovič.

Pogovarjali smo se o njeni podjetniški poti, o samem začetku njene kariere in kako sama danes vodi svoje lastno podjetje. Lepa afna je tudi nekakšen vzor nas najstnic – rada se liči in ima urejene stvari za šolo. Zelo nam je všeč njena šolska kolekcija in pa seveda njena nova kuharska knjiga, iz katere bomo z veseljem spekli dobro potico, ampak šele po maturi.

Dogodka se je udeležila ravnateljica Bernarda Marčeta, pomočnica ravnateljice Simona Sever Punčoh ter ostali profesorji naše srednje šole kot spremljevalci razredov in tudi tisti, ki jih zanima podjetništvo.

Glavni udeleženci dogodka, katerim je bil dogodek seveda namenjen, pa so bili dijaki sledečih razredov: 4. a, 4. c, 3. b, 3. e in 2. b ter 1. a PTI in 2. a PTI.

V kolikor bi razmere dopuščale, bi lahko Lepo afno – Leo Filipović gostili na naši, Ekonomski šoli Celje, v živo, a žal tokrat ni uspelo. Pa morda kdaj drugič … Gospe Lei se še enkrat zahvaljujeva, da je bila gostja na najinem dogodku.

Prav tako se zahvaljujeva gospe prof. Andreji Tanšek za vso strokovno pomoč in vse dobre nasvete.

Zavalujeva se tudi vsem dijakom in profesorjem, ki ste se dogodka udeležili in VSEM dijakom želiva, da uspešno zaključite šolsko leto z dobrimi ocenami. Morda pa je koga naša gostja na dogodku navdihnila, da tudi vi sami uresničite svojo podjetniško idejo.

Maša in Tjaša Dežmarić, 4. a

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov 1)