V mesecu maju so dijaki 2. b in 2. c spoznavali lepote Gorenjske.

Najprej smo se ustavili v Radovljici, srednjeveškem mestu iz 14. stoletja, ki je nastalo na rečni terasi nad sotočjem Save Bohinjke in Save Dolinke.

V osrčju Radovljice, na Linhartovem trgu, smo se razdelili v dve skupini za ogled Mestnega muzeja in čokoladnice Radolca. V mestnem muzeju smo se podrobneje seznanili z življenjem in delom zgodovinarja in dramatika  Antona Tomaža Linharta, avtorja prvih slovenskih posvetnih dramskih besedil (Županova Micka in Ta veseli dan ali Matiček se ženi), sledil je ogled butične Radolške čokoladnice, kjer so nam predstavili delo čokolatierja, nas razvajali z inovativnimi okusi ročno delanih pralin in nas navdušili s to pristno sladko izkušnjo.

V zgodnjem popoldnevu nas je pot vodila na Bled, kjer smo odložili skupino dijakov, ki je svoj adrenalin sproščala v Pustolovskem parku Bled. Tam so jih pričakali  prijazni inštruktorji in animatorji in jih vodili skozi različne pustolovske podvige med krošnjami. Obisk parka so dijaki zaključili z vožnjo s poletnimi sankami po hribu Straža.

Drugi del skupine se je odpravil proti Blejskemu vintgarju, 1, 6km dolgi soteski, ki jo je izdolbla reka Radovna. Soteska je zarezana med navpičnimi stenami hribov Homa in in Boršta. Čez sotesko je po lesenih mostovih speljana učna pešpot, ki jo krasijo slapovi, brzice in tolmuni.

Popoldne smo vsi skupaj zaključili ob Blejskem jezeru, v iskanju najboljše blejske rezine, si privoščili pozno kosilo, se sprehodili ob jezeru in poskusili ujeti najlepše trenutke v fotografski objektiv.

Jasmina Bornšek, organizatorica

13

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)