3. b si je v sredo, 15. junija 2022, ogledal Inkubator Savinjske regije, katerega ustanoviteljica je Občina Celje. Inkubator predstavlja pomembno podporno okolje mladim, ki se odločijo podati na podjetniško pot. Prostori inkubatorja so namenjeni nastajanju in razvijanju inovativnih podjetniških idej v sodobno opremljenih coworking ali samostojnih pisarnah. Člani imajo 24-urni dostop do prostorov, ki se razprostirajo kar na 1000 m2.
V inkubatorju nas je sprejela ga. Iva Ana Virant, ki nam je najprej strokovno predstavila pomen, vlogo in dejavnosti, ki potekajo v inkubatorju. Predstavila nam je programe, delavnice in izobraževanja, ki jih organizirajo za svoje člane in za izven. Nato nas je popeljala po prostorih inkubatorja. 
Podjetniki, ki delujejo v inkubatorju so izjemno odprti, si med sabo pomagajo in sodelujejo. Dijakom so z veseljem odgovorili na vprašanja in jim predali svojo podjetniško izkušnjo.  Zelo zanimiv je tudi Lab – tehnično opremljen prostor, v katerem se nahajajo razni stroji, laserski, UV in 3-D printerji, računalniki s specializiranim softwarom … V inkubatorju je članom na voljo še FOTO studio, opremljen z najnovejšim aparatom Packshot creator in PODCAST room za snemanje video in zvočnih zapisov. 
Vse delavnice, izobraževanja, mentoriranje, svetovanje ter uporaba opreme je za člane, t. i. inkubirance, brezplačna.
Inkubator predstavlja pomemben doprinos za vse, ki si želijo povezovanja, učenja in nadgrajevanja v kreativnem okolju somišljenikov.
 
Barbara Kvas, mentorica
(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)