14. 9. 2022 smo se dijaki učnega podjetja Lupinca (Mojca Fegeš, Gašper Fišer, Lana Valand in Pascal Mojzeš iz 4. a) z mentorico Andrejo Tanšek predstavili na 54. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Dejavnosti učnega podjetja sta prodaja in najem lesenih hišk. Navedeno združuje poslovni in sprostitveni del življenja. Skrbimo tudi za zeleni ogljični odtis, zato zbiramo plastične zamaške za humanitarno društvo Vesele nogice, za katerega smo s sponzorskimi izdelki trgovine zbirali tudi prostovoljne prispevke za projekt Korak za prihodnost Veselih nogic, za kar se posebej zahvaljujemo  kozmetični hiši Afrodita in glavnemu sponzorju, in sicer trgovinam Jager.

Na sejmu so nas obiskali profesorji iz Turčije in številni znani podjetniki, med njimi Miran Gracer,  direktor tiskarne Gracer, Peter Lapornik, direktor podjetja Kemoplast, Črt Erjavec, direktor  Vape shopa, in svetovalka Obrtne zbornice Slovenije Martina Rečnik.

Naša poslovna zamisel  je bila zanimiva tudi Sandiju Češku, direktorju Studia Moderna, s katerim smo skupaj analizirali poslovno idejo. Podal  je nekaj predlogov, kje bi lahko tržili naš proizvod in kako bi pridobili ciljne skupine kupcev ter ohranjali zeleno noto. Njegova priporočila bomo z veseljem upoštevali, saj se je njegovo podjetje v letu 2021 uvrstilo na drugo mesto na  lestvici 100 najuspešnejših podjetji  v Sloveniji. Počaščeni smo bili, da smo se imeli priložnost v živo pogovarjati z njim.

Obisk nekaterih dijakov, profesorjev naše šole in ravnateljice Marjete Nosan nas je posebej razveselil, prav tako razprava s  podjetnikom Nebojšo Djukićem, ki ima podjetje v  Nemčiji in ki je v zameno za naš angleški katalog poslovno-prostočasnih hišk prispeval lep prispevek v humanitarne namene v projektu Korak za prihodnost Veselih nogic. Z zbranimi  prispevki bomo podprli začrtani  projekt, preostanek pa bomo namenili šolskemu skladu za humanitarne namene naših dijakov.

Na sejmu smo krepili poslovno komuniciranje v slovenščini in angleščini, vzpostavljali smo stike  s posamezniki, podjetniki in časopisno hišo Novi tednik ter se kalili v pripravi na bodoče podjetnike.

Pri pripravi na  nastop na sejmu so poleg naše mentorice  Andreje  Tanšek sodelovali še Lidija Plevčak, predstavnice  Centrale  učnih podjetij Slovenije, hišnik Igor Križnik ter profesorica Lidija Rebeušek, s  katero smo vadili angleščino, da je bila na sejmu brezhibna. Skozi povezovanje smo spoznali pomembnost iznajdljivosti in samozavesti ter zlasti pomen dobrega timskega sodelovanja.

Mojca Fegeš, 4. a, z mentorico  Andrejo Tanšek

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)