V petek, 18. 11. 2022, smo na šoli obeležili tradicionalni slovenski zajtrk, ki sva ga pripravili dijakinji Nika Praznik in Tanja Papež iz 4. a v sklopu 4. izpitne enote poklicne mature. Preko obvestila sva spregovorili o pomenu zajtrka in lokalno pridelane hrane. Nika je zapela pesem Čebelar, ki jo izvaja Ansambel Lojzeta Slaka, in v mnogih razredih ste se ji/mi pri petju pridružili.  V drugem nadstropju šole sva postavili stojnico, na kateri sva obiskovalcem predstavili razliko med domačimi in kupljenimi jabolki, pot mleka od kmetije do trgovinskih polic in s pomočjo videa postopek  izdelave domačega masla ali putra. Vsem, ki ste prišli do stojnice, sva postregli s tremi različnimi vrstami domačega kruha, domačim maslom ter domačim medom.

Veseli sva, da je stojnico obiskalo zelo veliko dijakov in dijakinj.  Veliko zanimanje so pokazali tudi profesorji in profesorice, ki so z veseljem povprašali tudi kaj več o pridelavi domače hrane na kmetiji.  Mnogi ste sodelovali v nagradni igri in se potegovali za sladko nagrado – med ali marmelado. Zmagovalca nagradne igre sta bila Alen Strgar iz 1. c in Jure Zupanič iz 1. a  Iskrene čestitke!

Da smo ta dan dijaki jedli bolj zdravo se zahvaljujemo šoli, ki nam je dodatno ponudila jabolka, ki smo si jih lahko vzeli z miz na hodniku šole.

Nika Praznik in Tanja Papež z mentorico Simono Žlof

 

(Skupno 302 obiskov, današnjih obiskov 1)