V petek, 25. 11. 2022, je na šoli potekal dogodek v okviru 4. izpitne enote, ki sta ga pripravila dijaka 4. a-razreda, Luka Štravs in Rok Štorman. Dogodek je bil izpeljan pod mentorstvom Andreje Tanšek ter v sodelovanju s profesorji športnega aktiva: Kristijanom Benčino, Matejo Volk, Barbaro Volk in Gregorjem Margučem. Pobliže sva želela spoznati našega vrhunskega nogometaša Benjamina Verbiča, zato sva ga z Rokom povabila na šolo. Pogovor sva vodila v obliki intervjuja, ki ga je odlično povezoval Nik Slemenšek iz 2. f.

Benjamin Verbič je rojen leta 1993 v Celju, kjer je tudi pričel svojo profesionalno športno pot. Svoj prvi nastop je zabeležil 29. maja 2011 proti takratnemu prvoligašu NK Primorje. Svojo bogato kariero je začel najprej v NK Vojnik, nadaljeval v NK Šampion Celje, trenutno pa svoje moči preizkuša v slovenski reprezentanci in v grškem ‘superligašu’, nogometnem klubu Panathinaikos. Zelo sva vesela, da si je v tam kratkem času, ko je prišel na obisk v Slovenijo, uspel vzeti čas in se kot bivši dijak Ekonomske šole Celje udeležil dogodka Srečanje s športnikom.

Ker je pri profesorjih vedno naletel na razumevanje pri usklajevanju šolskih in športnih obveznosti, se na našo šolo vedno rad vrne. Njegov najlepši spomin na šolske dni je 2. mesto na državnem prvenstvu v šolskem nogometu.

Napredovanje v športni karieri in igranje v grškem Panathinaikosu mu pomeni ogromno, pa vendar so njegovi najbolj pomembni trenutki povezani z njegovim sinom, s katerim se nadvse rad igra z žogo. Skrivaj si želi, da bi tudi sin nekoč igral nogomet, a najpomembneje je, da bo izbral tisti šport, ki ga bo v življenju navduševal, je poudaril.

Mladim polaga na srce, da naj bodo v življenju na svoji poti vztrajni in naj imajo ob sebi ekipo ljudi, ki jih bo v življenju podpirala.

Na koncu dogodka sva Benjaminu Verbiču kot posebno pozornost podarila spominsko sliko njegove šolske ekipe 2. mesta na državnem prvenstvu v šolskem nogometu, česar se je zelo razveselil, dijaki pa so se lahko z njim fotografirali in pokramljali v sproščenem vzdušju.

Pri dogodku so poleg mentorice ter profesorjev športnega aktiva sodelovali še pomočnica ravnateljice Simona Sever Punčoh, profesorja Jani Lojen ter Vida Horvat, hišnik Igor Križnik, snemalka Brina Lipnik iz 1. b ter Julija Dermol, Nastja Križan, Nika Praznik, vse 4. a, ter Hana Dermol iz 3. e.

Vsem se za odlično sodelovanje lepo zahvaljujeva.

Luka Štravs in Rok Štorman, oba 4. a, z mentorico Andrejo Tanšek

(Skupno 526 obiskov, današnjih obiskov 1)