Dijaki učnega podjetja Mojacasa, d. o. o., so bili v petek, 20. 1. 2023, na poslovnem sestanku s priznanim arhitektom in evropskim nagrajencem za zasnovo celjskega paviljona Nandetom Korpnikom. Srečanja so se udeležili dijaki 3. b, ki sestavljajo UP Mojacasa, skupaj z mentorico Andrejo Tanšek. Cilj poslovnega sestanka je bil preverjanje poslovne ideje v praksi in iskanje možnosti zasnove nove hiške v povezavi z našo poslovno idejo.

Lanskoletna poslovna zamisel, ki so jo dijaki lanskoletnega UP Lupinca predstavljali na 54. Mednarodnem sejmu v Golovcu, se je zdela zanimiva tudi Sandiju Češku, direktorju Studia Moderna, ki je na sejmu obiskal šolsko stojnico. Podal je nekaj predlogov, kje bi lahko tržili naš proizvod, in podal razloge, zakaj je vse bolj pomembno poudarjati zeleno noto. Njegova priporočila je naše učno podjetje Mojacasa, d. o. o., upoštevalo. Dejavnost smo razširili na eko skiroje, hiške pa nadgradili z novimi izvedbami. Na pomoč pri zasnovi smo se obrnili na arhitekta Nandeta Korpnika, ki z našo šolo že sodeluje pri zbiranju odpadnega papirja za šolski dijaški sklad in plastičnih zamaškov za humanitarno društvo Vesele nogice, sodeloval pa je tudi že z lanskoletnim učnim podjetjem Lupinca.

Prijazno nas je bil pripravljen sprejeti na poslovnem sestanku, ki ga je vodil direktor Denis Štiglic, hiško pa je skiciral Gal Turecki, ki je tako preizkusil svoje risarske talente. Po obisku smo v njegovi pisarni prevzeli zamaške za humanitarno društvo Vesele nogice. Društvu jih bomo predali po počitnicah. Arhitektu Nandetu Korpniku se zahvaljujemo za vse dragocene usmeritve. Ekologijo povezujemo s humanitarnostjo, saj skrbimo za naš planet, da bo lepši naš jutrišnji svet.

Denis Štiglic, direktor podjetja Mojacasa, z mentorico Andrejo Tanšek

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)