Z mladimi glasbeniki Glasbene šole Celje in I. gimnazije v Celju ter z njihovimi mentorji sodelujemo že od aprila 2014, tako so nam 20. aprila 2023 pripravili že 15. koncert, tokrat so prevladovale komorne skupine. Na koncert, ki je potekal v Glasbeni šoli Celje, smo povabili tudi nekdanje sodelavce.

Mladi glasbeniki, med njimi tudi naša dijaka, voklaistka Julija Dermol in tolkalist Tristan Arko (oba iz 4. a), so nam pripravili kar enajst tok vrhunskega programa. Nekaj spodbudnih besed nam je namenila tudi naša ravnateljica Marjeta Nosan. Raznolik in razgiban glasbeni program koncerta so povezovale naše dijakinje Živa Češnovar in Klara Šestanj (obe iz 3. e) ter Iva Lyubomirova Georgieva (iz 2. a), ki je sodelovala tudi kot intervjuvanka in nam je spregovorila nekaj besed o svoji domovini, Bolgariji, in svojih vtisih o Sloveniji. Rdeča nit tokratnega druženja je bila namreč Bolgarija, ki jo naša šola v projektu Evropska vas to šolsko leto podrobneje spoznava in predstavlja.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim iz Glasbene šole Celje in I. gimnazije v Celju ter seveda našim dijakom za čudovite trenutke, ujete v glasbo in besedo.

Alenka Gotlin Polak

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)