NAZAJ

id_trgNEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ 

Te mika delo v trgovskih podjetjih? Bi rad razvil/a podjetniško miselnost?

Potem je prava odločitev zate program TRGOVEC.

Preberi več

trgovec-tzs

prodajalec-tzs

 


PREDMETNIK

Te zanima, kaj vse boš obvladal?

Preberi VEČ …

Natančno razporeditev ur po letnikih najdeš na tej povezavi!


ZAKLJUČNI IZPIT

Triletno izobraževanje se zaključi z zaključnim izpitom. Po uspešnem zaključku se lahko zaposliš ali pa nadaljuješ v programu ET-PTI in si pridobiš poklic ekonomski tehnik.

Preberi VEČ …


PREDSTAVITEV POKLICA PRODAJALEC


UČNA PRODAJALNA 

Da bi lahko že v šoli pridobili čim več praktičnega znanja, nam je najboljši sosed Mercator d. d., opremil učilnico v čisto pravo učno prodajalno.

Dijaki: “Počutimo se kot v pravi trgovini, saj nam bo v veliko pomoč pri praktičnem usposabljanju. Dobrodošli v naši trgovinci!”

Otvorili smo jo v prisotnosti predstavnikov Mercatorja v začetku decembra 2021.


PRAKTIČNO USPOSABLJANJE PRI DELODAJALCIH

V času praktičnega usposabljanja z delom naše dijakinje in dijaki pridobijo znanja in veščine, ki so potrebne za dobro prodajo. Prodajalec mora biti prilagodljiv, iznajdljiv in govorno spreten.

Na širšem celjskem področju sodelujemo z vsemi trgovskimi podjetji, ki z veseljem sodelujejo pri učenju mladih prodajalcev. Dijaki opravljajo praktično usposabljanje z delom na področju, ki jih zanima, lažje dobijo tudi počitniško delo v trgovini. Vsako leto se več trgovskih podjetij odloči tudi za kadrovsko štipendiranje bodočih sodelavcev, naših dijakov.

 

 

Še mnenje direktorja podjetja Jagros, d. o. o., vodje oddelka Službe za razvoj in selekcijo, Mercator d. d. in strokovne sodelavke v kadrovski službi, Engrotuš d. o. o.:

 

V podjetju Jagros so posneli predstavitve poklicev, ki jih zaposlujejo: prodajalec/-ka, prodajni svetovalec/-ka in poslovodja/poslovodkinja.


Pridobljeno znanje v šoli in pri delodajalcih dijaki prikažejo tudi na vsakoletnem DRŽAVNEM TEKMOVANJU V TEHNIKI PRODAJE, kjer tekmujejo v različnih strokah.

 


MNENJA DIJAKOV

(Skupno 605 obiskov, današnjih obiskov 1)