Tako kot že vsa leta doslej, smo tudi letos na naši šoli organizirali šolsko tekmovanje iz znanja ekonomije, ki je potekalo 12. 2. 2009 v predavalnici šole. Najboljši trije iz programa ekonomska gimnazija in ekonomski tehnik so se s svojima mentoricama pripravljali na državno tekmovanje, ki je bilo letos že drugič v Novem mestu.

Dober mesec priprav je ob šolskih obveznostih dijakov zelo hitro minil. Na državno tekmovanje smo se odpravili 25. marca 2009.

V programu ekonomska gimnazija so pod mentorstvom profesorice Katje Fras Budna tekmovali naslednji dijaki: Nika Pleteršek, Leon Ritovšek in Saša Žuntar.

Najbolje se odrezal Leon Ritovšek iz 4. F razreda, ki je posamično osvojil tretje mesto in s tem zlato priznanje med posameznimi dijaki v programu ekonomska gimnazija.

Nika Pleteršek iz 4. H razreda je za osvojeno 11. mesto prejela srebrno priznanje, Saša Žuntar iz 4. H razreda pa je osvojila 15. mesto in bronasto priznanje.

 

{gallery}Arhiv-Vodnikova/tekmovanja/10{/gallery}

 

Ekipno so dijaki med ekonomskimi gimnaziji osvojili odlično tretje mesto.

V programu ekonomski tehnik so pod mentorstvom profesorice Dragice Zabukovšek tekmovali:

Natalija Fale iz 4. B razreda, ki je osvojila 25. mesto, Tadej Fišer iz 4. C razreda je osvojil 33. mesto, Žiga Kerin, prav tako iz 4. C razreda pa je osvojil 52. mesto.

Ekipno so dijaki med ekonomskimi tehniki dosegli 11. mesto.

Vsem iskreno čestitamo.

Hkrati vabimo bodoče četrtošolce, da bodo nadaljevali s podobnimi uspehi svojih predhodnikov.

Vodja aktiva ekonomija

 

Katja Fras Budna

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)