Od 13. do 15. marca je na Celjskem sejmu potekal sejem Alermed. Med 63 razstavljalci s področja vzgoje in izobraževanja (Eko šole) so bili tudi dijaki naše šole.

Altermed

 

 

Dijakinje 3. C razreda, Nastja Fijavž, Ajla Suljić in Anja Foršter so pod mentorstvom prof. Manje Ferme Rajtmajer predstavile učno podjetje Vitasan, ki ponuja zdravo hrano in si prizadeva ozavestiti mlade o pomenu zdrave hrane ter jim ponuditi bolj zdrave alternative. Ker zdrave hrane ni brez naravnih opraševalcev – čebel so v predstavitev pod vodstvom prof. Alenke Pavlin vključile tudi predstavitev samotarskih čebel, njihova domovanja , pomen in aktivnosti, ki jih lahko vsakdo od nas postori za njihovo ohranitev. Dijakinje 3. C razreda so pripravile tudi pestro ponudbo zdrave hrane, ki so jo obiskovalci lahko pokusili.

 

Prav tako so dijaki naše šole na sejmu sodelovali tudi s plesnimi in glasbenimi točkami. Nastopili so Ula Matek, Hana Brecl, Katja Dimec, Kristjan Terglav in Nejc Trepelj.

Vsem razstavljalcem, nastopajočim in profesorjem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka, se najlepše zahvaljujem.

Manja Ferme Rajtmajer

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)