1. marca smo organizirali šolsko tekmovanje Poliglot 3 iz angleščine za tri-letne programe in Poliglot za tretje letnike programa ET IN VT ter 2. letnike PTI. Dijaki so reševali naloge o poznavanju rabe jezika, besedišča, bralnega razumevanja in besedotvorja ter pisali sestavke.

Najboljši med tekmovalci tri-letnih programov je Aljaž Turnšek iz 3. č, s točko zaostanka je na drugem mestu Sebastjan Kek, prav tako iz 3. č, tretje mesto pa je pripadlo Ines Videmšek iz 1. č razreda. Prvi trije se bodo udeležili državnega tekmovanja Poliglot 3 v prostorih Šolskega centra Velenje 1. aprila 2017.

Med tekmovalci tretjih letnikov ET in drugih letnikov PTI je zmagovalec Žiga Vipotnik iz 3. c. Na državnem tekmovanju Poliglot, ki bo 25. 3. 2017 na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo v Ljubljani, se mu bo pridružil Sebastian Lovrenčič iz 3. c razreda, ki je osvojil drugo mesto in zaostal za prvakom le za eno točko.

Vsi ostali tekmovalci pa žal niso dosegli zadostnega števila točk, da bi se uvrstili naprej. Kljub temu pa vsem čestitke, za najboljše pa bomo držali pesti, da bodo med najboljšimi tudi na državnem tekmovanju.

Mentorica: Alenka Pavlin

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)