18. januarja 2018 smo se nekateri dijaki 1. letnikov Ekonomske šole Celje, Gimnazije in srednje šole, v spremstvu profesoric Marije Kolenc in Melite Podgoršek ter turistične agencije Orel odpravili na strokovno ekskurzijo v Dublin.

V zgodnjih jutranjih urah smo se podali na potovanje, najprej z avtobusom do Münchna, od tam naprej pa z letalom do Dublina. Med štiridnevnim raziskovanjem glavnega mesta Irske smo spoznavali  naravne in kulturne zanimivosti ter njihov način življenja. Na večino od nas so največji vtis naredile zelene, ravne travnate površine. Zelena barva, ki smo jo videli v stoterih odtenkih, je značilna za Irsko; takšne so bile tudi trgovine, v katerih smo nakupovali spominke.

V večdnevnem potepanju smo med drugim spoznali naslednje značilnosti mesta: Spomenik luči, Temple Bar, ulico z muzeji in galerijami in Glavno pošto.

Ogledali smo si tudi Galway, eno izmed najlepših in zelo živahnih mest pravljičnega otoka. Izlet smo ta dan zaključili ob Atlantskem oceanu, kjer smo se čudili Moherskim klifom.

V preostalih dneh smo imeli še dovolj časa za ogled Narodnega muzeja Irske, Dublinie in drugih znamenitosti. Spoznali smo zgodovinsko ozadje Dublina, predvsem vikinško kulturo, ki je na tem področju nekoč prevladovala.

Domov smo se z letalom odpravili v poznih večernih urah 21. januarja 2018. Zgodaj zjutraj naslednjega dne smo z avtobusom, ki nas je čakal v Budimpešti, prispeli v Celje. Bili smo utrujeni, a polni lepih spominov, dogodivščin in vtisov.

                                                                                                                                                                               Urška Hrastnik, 1. c

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)