V petek, 4. 5. 2018, nas je na Ekonomski šoli Celje, Gimnaziji in srednji šoli obiskala ga. Karmen Kozmus, asistentka evropske poslanke Patricije Šulin.  Predavala nam je o mladih v Evropski uniji.

Njeno predavanje nam je bilo zelo zanimivo, saj smo izvedeli vse potrebne podatke, ki bi jih moral vedeti vsak državljan Evropske unije. Posebej nam je bila všeč predstavitev o Erasmusu+ na večih področjih. Pri nas je zelo poznan KA1 in KA2, za nas dijake pa je še zelo zanimiv KA1, ker nam že več let omogoča prakso v tujini. Razložila nam je možnosti o zaposlovanju v drugih državah Evropske unije, še posebej je poudarila možnost pripravništva pri naših poslancih. Pripravništvo lahko traja od treh do šest mesecev, za čas pripravništva pa dobiš nadomestilo  plačila za bivanje v Bruslju.  Omenila je tudi možnosti pripravništva za vsa družboslovna in naravoslovna področja.

Opozorila je, da je Evropska unija namenila precej denarja za železniške vozovnice Interrail, ki bo omogočila mladim, ki so ali še bodo letos dopolnili osemnajst let, spoznavanje kulture različnih članic Evropske unije. Poudarila je predvsem težnjo, da se državljani Evropske Unije čim bolje povežemo in cenimo možnosti, ki so nam dane. Na koncu nam je pustila par minutk za vsa vprašanja, ki smo ji hoteli zastaviti.

Njen pristop je bil zelo sproščen in prijeten, zato se veselimo njenega naslednjega obiska.

Dijaki 3. a (Bleona, Tjaša, Lea in Matevž)

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)