Dijaki 2. a-razreda so pri praktičnem delu projektnega dela svoje ugotovitve namesto v učilnici predstavili v zelenem okolju Mladinskega centra Celje, saj naravno okolje lahko postane  vzpodbudno šolsko okolje tako za učenje kot za krepitev zdravega življenjskega sloga mladostnikov.

Ker se današnji mladostniki vse manj gibljejo in preveč časa preživijo na e-tehnologiji, je najprej perspektivni rokometaš Tadej Kljun predstavil projektno nalogo o  pomenu gibanja med mladimi. Za skupino sošolcev je izvedel vaje za raztezanje, ki jih njegov razred v okviru minute za zdravje pri projektnem delu izvaja skozi celotno šolsko leto.

Vse projektne naloge in izsledki raziskav so bile zanimive, še posebej pa so izstopale ugotovitve povezane s pomanjkanjem varčevanja med mladimi. Presenetljiva je bila ugotovitev, da mladostniki za kavo zapravijo več kot 50 € mesečno. Na cene niso pozorni, saj jih med različnimi gostinskimi ponudniki ne primerjajo. Prav tako so nas presenetile ugotovitve, da večina anketiranih med umivanjem zob ali pomivanjem posode ne zapira vode in krajše poti raje opravijo z motornimi vozili kot peš. Razveseljiv je bil podatek, da si številni mladostniki najpogosteje pripravijo topel obrok doma in najraje obedujejo skupaj s starši. Odpadke redno ločujejo, največ informacij o varovanju okolja in ločevanju odpadkov pa pridobijo na internetu in v šoli.

Po predstavitvi nalog so dijaki veselo nadaljevali druženje ob sproščenem klepetu in se posladkali z domačimi češnjami in pecivom, ki so ga pripravili iz slovenskih sestavin.

Dijaki 2. a z mentorico Andrejo Tanšek                 

 

 

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)