Naše dijakinje in dijaki so skupaj s spremljevalkami (ravnateljico Bernardo Marčeta, mag. Heleno Mešnjak in Mojco Knez Šket) raziskovali prestolnico Evropske unije. V ponedeljek, 5. 11. 2018, in v torek, 6. 11. 2018, so se mudili v Bruslju, kjer so si ogledali mesto ter obiskali Evropski parlament. V Evropskem parlamentu jih je sprejel evropski poslanec Lojze Peterle. Z njim so dijaki posneli intervju, saj je naša šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

Intervju z evropskim poslancem Lojzetom Peterletom

Dijakinje in dijaki Ekonomske šole Celje so se ob obisku Evropskega parlamenta v Bruslju srečali z evropskim poslancem Lojzetom Peterletom in z njim posneli intervju. @Evropski parlament Slovenija

Objavil/a Ekonomska šola Celje, Gimnazija in srednja šola dne Torek, 06. november 2018

Ogledali so si tudi Evropsko četrt s sedežem Evropskega sveta ter Hišo evropske zgodovine.

V torek so spoznavali tudi mesto Brugge in pristanišče ZeeBrugge. V sredo, 7. 11. 2018, so se odpravili v Waterloo. Isti dan so nadaljevali pot v Luksemburg, kjer so v Strasbourgu ponovno obiskali Evropski parlament s predstavitvijo delovanja prevajalske službe. Tam so se mudili tudi naslednji dan, kjer so si ogledali mesto in Sodišče za človekove pravice ter Palačo Sveta Evrope.

Za nas so vsakodnevno objavljali povzetke dogajanj in nam jih predstavljali v posnetkih. Pripravljal jih je dijak 3. a Gregor Lončar. Poimenoval jih je “Ekonomska ga vloga”. Objavljamo jih tukaj:

Objavljamo tudi nekaj fotoutrinkov dogajanja.

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)