Prebujati se je pričela pomlad in ta čas prebujanja je bilo čutiti tudi v organizaciji Evropskega mladinskega parlamenta, saj je 15. 2. 2019 v Ljubljani potekala prva mladinska seja.

Že samo petkovo jutro je pričaralo ozračje, da bo ta seja res nekaj posebnega. Zbrali smo se v enem izmed mladinskih hotelov, ki se vrstijo ob Ljubljanici in svojo pot nadaljevali do Narodne galerije, kjer je sledilo zbiranje vseh delegatov. Šlo je za regijsko sejo in od vseh delegatov nas je samo 9 prenočevalo v hostlu (delegati iz tujine in domači delegati, ki prebivamo izven Ljubljane).

Po zbiranju je sledil tako imenovani team building , ki je delno potekal v parku Tivoli in delno  na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Ljubljana. To je čas, ko se komite najbolj poveže, se spozna in pripravi na iskanje rešitev za izboljšanje Evropske unije. Dan smo zaključili v eni izmed restavracij v Ljubljani, kjer je potekala skupna večerja. 

Mrzlo jutro nas je prebudilo v soboto. Ta dan je v celoti potekalo delo po skupinah in iskanje rešitev za določene probleme. Tem je bilo res veliko, moja skupina se je ukvarjala z vprašanjem šole preko interneta. Ugotovili smo, da ima privlačna zamisel tudi veliko minusov. Večer se je končal z iskanjem novih kotičkov po Ljubljani s sveže sklenjenimi prijatelji.

Zadnji dan naše seje se je odvijal v kongresni dvorani na Mestni občini Ljubljana. To je dan, ko sledi predstavitev vseh rešitev ter debata in glasovanje.

Kmalu je sledilo slovo, a ostajajo misli, ki sem jih dobil lansko poletje, da je EYP (European Youth Parliament) nekaj, kar se ne konča s sejo. Gre za nekaj, kar ostane v srcu in kar se izraža s prijateljstvi, ki se pletejo in se nikoli ne končajo.

Gregor Lončar, dijak 3. a

(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)