Letošnji projekt Evropska vas smo v sredo, 8. 5. 2019, ob lepem vremenu in odličnem vzdušju zaključili na Glavnem trgu v Celju. Na sklepni prireditvi je sodelovalo 34 šolskih ustanov, ki so s stojnicami in na odru s pesmijo, plesom, glasbo in dobro voljo v Celje prinesli kanček Evrope.  Naša šola je tokrat predstavljala državo Romunijo. Na glavnem odru je ime naše šole zastopal Miha Plevčak. Na harmoniko je zaigral romunsko narodno pesem in z njo navdušil prisotne.

Na stojnico sta prijazno vabili Patricija Fišer in Urška Hrastnik iz 2. c-razreda. Glavni animator Tilen Lešer iz 2. c je v vlogi Drakule mimoidočim domiselno predstavljal značilnosti Romunije.

Poseben prostor ob stojnici smo letos namenili kampaniji Tokrat grem volit, kjer sta dijakinji 2. a-razreda, Ana Mari Vajde in Verona Bytyqi, obiskovalce nagovarjali k skorajšnjim volitvam v Evropski parlament.

Pred otvoritvijo dogodka sta se pri naši stojnici ustavila in izmenjala par besed tudi minister za šolstvo dr. Jernej Pikalo in evropski poslanec Lojze Peterle, ki ju je spremljala podžupanja MOC Breda Arnšek. 

Mentorica Mateja Volk

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)