Na Ekonomski šoli Celje je v torek, 14. 5. 2019, potekala 6. Ekonomijada – druženje, ki povezuje dijake, mentorje in ravnatelje ekonomskih, trgovskih in upravnih šol Slovenije. Potekala je v znamenju dvanajstih vrednot, ki smo jih za vsak mesec letošnjega leta na Ekonomski šoli Celje izbrali ob 150. obletnici izobraževanja za potrebe trgovine na Celjskem;  to so podjetnost, delo, večkulturnost, znanje, ljubezen, dobrodelnost, družina, ponos, ambicioznost, prijateljstvo, poštenost in zdravje.

Najpomembnejši del druženja dijakov in mentorjev je potekal v starem mestnem jedru, kjer so dijaki, razdeljeni v dvanajst skupin in ob dvanajstih zastavljenih nalogah, spoznavali celjska podjetja ter pomembne Celjane preteklega časa in sedanjosti, vse od Celjskih grofov, Alme Karlin in Josipa Pelikana dalje.

Dijaki so pokazali zelo dobro znanje, predvsem pa svojo inovativnost, saj je morala vsaka skupina ustvariti svoj logotip za Ekonomijado, pisati haiku, ostalim skupinam v dvanajstih jezikih tako kot poliglotka Alma Karlin, izreči dobrodošlico in prijetno počutje v Knežjem mestu ter ustvariti fotografijo kot nekoč Josip Pelikan, le da slik ni bilo potrebno več razvijati v temnici.

V protokolarnem delu prireditve je goste najprej pozdravila ravnateljica-direktorica Ekonomske šole Celje gospa Bernarda Marčeta, sledili pa so govori podžupanje Mestne občine Celje gospe Brede Arnšek, predsednika Skupnosti ekonomskih, trgovskih in upravnih šol gospoda Dušana Vodeba ter svetovalke na Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje gospe Tatjane Štinek. Mini gazelo za najboljše učno podjetje je podelila vodja CUPS-a Mateja Kapitler, prehodni simbol Ekonomijade pa je naši šoli podelil gospod Dušan Vodeb.

Celotna prireditev je bila zasnovana na druženju in spoznavanju Celja, njegovih podjetij ter kulturnih in turističnih znamenitosti, ravnateljem pa so bile predstavljene dobre poslovne ideje.

Izvedbo 6. Ekonomijade so omogočili donatorji in s tem dokazali, kako pomembno je sodelovanje med gospodarstvom in izobraževanjem.  Glavni koordinatorici na šoli pa sta bili profesorici Melita Podgoršek in Helena Muha.

Zapisala koordinatorica 6. Ekonomijade: Melita Podgoršek

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)