Na Ekonomski šoli Celje se že drugo leto ukvarjamo s projektom varna mobilnost katerega mentorja sta Srečko Robek, prof. in Marko Kubale, prof. Dijake učimo, kako se varno gibati v prometu, in v sklopu tega potekajo delavnice na temo mobilnosti. Sodelujemo z različnimi institucijami, organiziramo kolesarske dneve, snemamo filme ter pripravljamo razstave in seminarske naloge. Skupaj iščemo načine, kako mlade seznaniti z varnostjo na cesti, da bi doživeli in preizkusili nove izzive, ki morda čakajo na vsakega od nas.

Na šoli organiziramo srečanja s strokovnjaki, katerih cilj je spodbujanje dijakov k oblikovanju pozitivnega odnosa do prometne varnosti. Pri tem širijo mnenja in postavljajo argumente o pomenu varnosti v cestnem prometu s poudarkom na alkoholu in uporabi mobilnih telefonov. Dijaki ozavestijo potrebne ukrepe za preprečevanje tovrstnih prometnih nesreč in aktivno poiščejo rešitve, ki sledijo viziji nič.

Organizirali smo tudi enodnevni izlet v Velenje in Ljubljano, kjer so se dijaki seznanili z informacijami policista o varnosti v prometu ter se preizkusili s simulatorjem varne vožnje. Dijaki so izdelali tudi plakate na temo varne vožnje, pripravili razstave, katere si lahko ogledajo profesorji kot tudi ostali dijaki šole in s tem širijo večjo prepoznavnost varne mobilnosti.

V torek 21. 5. so se dijaki naše šole, ki sodelujejo v projektu “Dijaki dijakom za varno mobilnost” udeležili skupnega srečanja  srednjih šol celjske regije na Ljubečni pri Celju. Med sabo so izmenjali mnenja, se preizkusili v vožnji, predstavili raziskovalne naloge ter prikazali film na temo varne vožnje. Film, ki so ga posneli naši dijaki je predstavila Laura Lever iz 2. C in je v Sloveniji dosegel odlično drugo mesto, katerega si je delil s Šolskim centrom Ravne na Koroškem. Zanj so prejeli priznanje ter simbolične nagrade in s tem še enkrat dokazali svoje sposobnosti pri samostojnem delu v projektu.

Film: So mladi nevarnost v prometu?

 

 

(Skupno 501 obiskov, današnjih obiskov 1)