V ponedeljek, 23. 9. 2019, je v Thermana Parku Laško, potekala konferenca koordinatorjev programa Ekošola. Na konferenci so podelili tudi priznanja najboljšim sodelujočim v posameznih projektih Ekošole za šolsko leto 2018/2019.

Naša šola je v kategoriji srednjih šol prejela priznanje za sodelovanje v projektu Mladi poročevalci za okolje, v projektu Vem, zato odgovorno jem, pa je postala zmagovalec Projektnega izziva – vlivanci.

V projektu Mladi poročevalci za okolje sodeluje prek 70.000 dijakov in študentov ter 7.500 učiteljev in mentorjev v 28 državah po svetu. V Sloveniji ga izvajata Ekošola in Delo v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani. Našo šolo sta pod vodstvom mentorice prof. Maje Jerič, zastopali dijakinji 2. e-razreda Lana Jošovc in Zala Hudoklin s prispevkoma Gozd in Biotska raznovrstnost.

V projektu Vem, zato odgovorno jem, so bile glavna nit projektnega izziva testenine. Dijakinje 3. č-razreda, Regina Korez, Tija Čemažar in Nina Vogrinec ter dijak 2. č-razreda Tomo Nikolič, so pod vodstvom mentorice prof. Tatjane Trupej izvedli raziskavo o aditivih, ki se nahajajo v testeninah.

 

Dijakom in mentoricama iskreno čestitamo.

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)