dav

Smo dijaki 3. letnika programa ekonomski tehnik. V letošnjem šolskem letu smo dobili prijetno obveznost, da ustanovimo svoje učno podjetje in v njem simuliramo poslovanje pravega podjetja. Razdeljeni smo v dve skupini in vsaka je morala razviti svojo idejo. Mi smo se odločili, da bomo izdelovali rokovnike. Za našo dejavnost smo izbrali slogan, ki se glasi ‘”tvoje ideje, tvoj Mintee”, in logotip ter se registrirali. Nato smo se ”zaposlili” v oddelkih (tajništvo, komerciala, kadrovski oddelek ter finance in računovodstvo ter kreativa).

Tako se je poslovanje z drugimi učnimi podjetji pričelo. Denarni in materialni tokovi so fiktivni, tok dokumentacije pa je realen.

Selmana Odobašić in Eva Tržan sva se odločili za tržno komuniciranje. Svojo poslovnost sva preizkušali z navezovanjem stikov s pravimi podjetji. Tako sva vstopili v stik z direktorico Vivapena, Petro Melanšek. Zelo sva bili veseli njihovega takojšnjega odziva. Danes smo jih z mentorico gospo Suzano Suholežnik obiskali. Bili sva v njihovih poslovnih prostorih, kjer nam je predstavila širok izbor njihovih lepih in kvalitetnih pisal. Imeli smo prijeten pogovor v katerem smo izmenjali izkušnje gospodarstva in izobraževanja za potrebe gospodarstva.

Zelo radi delava v učnem podjetju, saj lahko razvijava in uresničujeva lastne ideje. Po poslovnem obisku, pa imava še večji zagon.

HVALA PODJETJU VIVAPEN CELJE IN DIREKTORICI PETRI MELANŠEK ZA DONACIJO 100-IH ČUDOVITH PISAL NAŠEMU UČNEMU PODJETJU MINTEE, D. O. O.,  izdelava in prodaja personaliziranih rokovnikov in pisal, Kosovelova 4, 3000 Celje.

Selmana Odobašič in Eva Tržan, 3. b

 

(Skupno 627 obiskov, današnjih obiskov 1)