[button link=”http://srednja.escelje.si/150-letnica-izobrazevanja-za-potrebe-trgovine-in-ekonomije/” icon=”reply-all” bg_color=”#daa520″ border=”#daa520″]nazaj[/button]

V petek, 25. 10. 2019, je v dvorani Gimnazije Celje – Center potekala prireditev ob 150-letnici izobraževanja na področju trgovine in ekonomije na Celjskem. V ta namen je pet dijakov zaključnega letnika program ekonomski tehnik (Rok Mazej, Rok Klajnšek Grajžl, Katarina Jagodič, Maruša Trefalt in Nina Drobne) pod mentorstvom profesoric Manje Ferme Rajtmajer in Mateje Kapitler na 4. izpitno enoto poklicne mature pripravilo poseben dogodek. Odvila se je glasbeno-plesna prireditev, na kateri so nastopali bivši in sedanji dijaki Ekonomske šole Celje. Dogodek je pričel Magic Aleksander, ki je s svojo točko gledalce nadvse navdušil. Za njim so bile izvedene še tri plesne točke, in sicer točka Valentine Zajtl, Mije Klokočovnik ter Nejca Treplja. S svojim glasom so nas navdušili: Ema Jagrič, Maša Tepič in Anabel. Z zadnjo točko se je predstavil Matej Zidarn, dijak gostujoče šole, na kateri je prireditev potekala. Prireditev sta povezovala Jan in Tomaž Lukač, sin in oče, ki sta prav tako bivša dijaka Ekonomske šole Celje.

Prireditve, ki se je pričela ob 10. uri, se je udeležilo okoli 500 dijakov ter profesorjev Ekonomske šole Celje. Po prireditvi, ki je trajala približno uro in pol, je bila še manjša pogostitev, na kateri so si lahko udeleženci postregli s sokom in pecivom. Na pogostitvi so sedanji dijaki izmenjali tudi nekaj besed z nastopajočimi. Vzdušje ob druženju večih generacij je bilo nepozabno.

Celotna fotogalerija je objavljena na facebook strani Ekonomske šole Celje.

Zapisal: Rok Mazej

(Skupno 943 obiskov, današnjih obiskov 1)