Ena izmed dvanajstih vrednot dijakov in zaposlenih na Ekonomski šoli Celje je DOBRODELNOST. Čut za ljudi in živali, ki so se znašli v težavah in so potrebovali pomoč, se je izkazal za uspešnega v številnih akcijah. V septembru in oktobru smo v sodelovanju z Društvom proti mučenju živali Celje uspešno izpeljali akcijo zbiranja sredstev za brezdomne živali, zbirali smo oblačila za begunce, v sodelovanju s celjskimi kavarnami zbiramo zamaške za društvo Vesele nogice.

V mesecu novembru so dijaki EŠC svoja trženjska znanja in željo pomagati živalim izkoristili v projektu »OBJEM TOPLINE«. To je družbeno odgovoren projekt, organiziran s strani podjetja Studio Moderna iz Zagorja, ki predvsem društvom omogoča pridobivanje donatorskih sredstev. Do sodelovanja in prejema donacije prek Objema topline so upravičene izključno pravne osebe, ustanovljene za opravljanje nepridobitnih dejavnosti, ki bodo donatorska sredstva porabila v humanitarne, invalidske, socialnovarstvene, dobrodelne, znanstvene, športne, kulturne, ekološke namene. Projekt poteka preko spleta s podarjanjem objemov. V novembru se je za objeme potegovalo pet društev, med njimi tudi celjsko Društvo proti mučenju živali. Organizator vsak mesec v ta namen podari skupno do 1.000 € trem pravnim osebam, ki dosežejo največje število objemov. Razdelitev donatorskih sredstev določa razmerje podarjenih objemov.
Na šoli je stekla učinkovita trženjska akcija vsakodnevnega podarjanja objemov v organizaciji dijakov Aljaža Mraka, Arnisa Telakuja iz 2. A PTI ter Gala Gučka, Tjaše in Maše Dežmarič iz 2. A-razreda pod mentorstvom profesoric Andreje Tanšek in Suzane Suholežnik. Zahvaljujoč intenzivni akciji se je DPMŽ Celje uvrstilo na 2. mesto in s tem jim je zagotovljena finančna donacija, ki jo bodo namenili za pokritje nujnih veterinarskih stroškov pri oskrbi prostoživečih mačk.
Dijaki so morali ves čas spreminjati strategijo in mreženje, saj je bilo društvo 14 dni pred zaključkom projekta uvrščeno na 4. mesto.
Tako dijaki kot tudi učitelji so s sodelovanjem v tem projektu krepili vztrajnost, sodelovanje, srčnost, pripadnost projektu in dokazali, da le dobro sodelovanje daje nadpovprečne rezultate.

Andreja Tanšek, Suzana Suholežnik

 
(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)