Spoštovani,

virusi gripe se prenašajo kapljično, zato je potreben tesnejši stik z okuženo osebo. Okužba je možna tudi ob stiku z onesnaženo površino. Trenutno še ni znano, kako dolgo lahko novi virus preživi na površinah, prve informacije pa kažejo, da lahko preživi nekaj ur. Razkužila učinkovito uničijo virus in preprečijo širjenje okužbe.

Ukrepi za preprečevanja širjenja okužb:
1. V primeru povišane temperature, kašlja in slabega počutja naj dijaki ostanejo doma ter ob sumu na korona virus pokličejo osebnega zdravnika in se ravnajo z navodili, ki jih bo podal osebni zdravnik.
2. Dijaki bodo dodatno poučeni o doslednem umivanju rok ter o ravnanju ob kašljanju in kihanju.
3. Učitelji in reditelji posameznih oddelkov poskrbijo za zračenje učilnic v vsakem odmoru ter po potrebi tudi med urami. 

Kot ste obveščeni iz medijev, se korona virus CoV-2 hitro širi tudi po Evropi. V naši neposredni bližini, v Italiji so že sprejeli številne ukrepe proti širjenju epidemije. Lahko pričakujemo, da bodo prvi okuženi v najkrajšem času tudi v Sloveniji.  Na ZVD Zavodu za varstvo pri delu želimo svojim partnerjem stati ob strani v vseh situacijah, zato smo pripravili kratka navodila za ravnanje, da se čim bolj uspešno izognemo možnosti okužbe z virusom.

Navodila si lahko ogledate na spodnji povezavi, natisnjene zloženke in plakate pa lahko dobite na ZVD:

Z željo, da s skupnimi močmi zajezimo okužbe vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo šole v sodelovanju z Zavodom za varstvo pri delu

(Skupno 895 obiskov, današnjih obiskov 1)