Že tradicionalne prireditve, na kateri so se poslovili zaključni letniki in predali ključ svojim naslednikom, letos zaradi izrednih razmer nismo mogli izpeljati. Ker si šola naslednika zasluži, sta dijakinji 2. a PTI, Andreja Berglez in Amra Sezairi, dijakinje in dijake bodočih zaključnih letnikov pozvali, da sodelujejo na daljavo in tekmujejo za ključ šole. Skupaj z mentorico Katjo Teršek so razredom dali nalogo, da napišejo pesem o šoli, s katero naj nas prepričajo, zakaj naj bi ključ dobil prav njihov razred. Po prejemu pesmi se je komisija v sestavi obeh dijakinj in mentorice odločila, da jih je najbolj prepričala pesem 1. a PTI, ki jo objavljamo:

Ekonomska šola Celje zakon je,

Kakor koli pogleda na zadevo se,

Obžalujemo, da je za letos pouka konec,

Nedvomno pogrešamo šolski zvonec.

Opravili bomo vse obveznosti,

Modro se zavedali vse resnosti.

Sploh sanje o dopustu so res visoke,

Ker vemo, da ne bo kruha iz te moke,

Absolutno upamo, da ključ pride v naše roke.

 

Šola naša ljuba za nas poskrbi,

Ocenjevanje na daljavo priskrbi.

Le hvaležni smo vam za to,

Absolutno pa upamo, da čim prej se spet srečamo.

 

Celje že pogrešamo,

Ekonomsko šolo prav tako.

Le eno željo zdaj imamo mi,

Je ta, da učenci PTI bi zmagali,

Enostavno za zmagovalce izberite nas vi.

Komisija, ki je naredila izbor za zmagovalca, je svojo odločitev utemeljila z besedami, da so zmagovalci predaje ključa dijaki 1. a PTI, saj so pesem napisali na zanimiv in domiseln način. Pri pisanju pesmi so bili zelo ustvarjalni. Izvirni so bili tudi v 3. b-razredu, vendar so nas dijaki 1. a PTI bolj prepričali. Veseli smo, da so si vzeli čas in napisali pesem. Odločili smo se, da bo zmagovalna pesem postala himna na naslednji predaji ključa. Zmagovalcu čestitamo in želimo, da bo imel naslednje leto boljše pogoje za organizacijo dogodka in da bo možno dogodek izpeljati v živo na šoli.

Novim varuhom ključa iskreno čestitamo in se veselimo predaje ključa naslednje leto, za katero upamo, da bo potekala v prijetnem vzdušju na našem šolskem parkirišču in s prisotnostjo vseh dijakov in učiteljev šole.

Simona Sever Punčoh

 

 

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)