Drage dijakinje in dragi dijaki,

ker trenutno pedagoški proces teče na daljavo, bi vas želeli seznaniti s potekom in datumi spomladanskega in jesenskega izpitnega roka 2020. Na izpite se dijaki prijavijo z izpolnjeno prijavnico, ki jo dobijo pri razrednikih oz. v tajništvu šole ali na tej povezavi, predhodno pa na spomladanski rok še z elektronsko prijavo. V spomladanskem roku lahko dijaki opravljajo največ dva izpita oz. dva modula + dopolnilni izpit iz ŠVZ, v avgustovskem roku pa preostale izpite.

Dijak opravlja

  • POPRAVNI IZPIT – če je ocenjen z negativno oceno (1),
  • DOPOLNILNI IZPIT – če je neocenjen (NOC),
  • DIFERENCIALNI IZPIT – manjkajoči izpit za nižji letnik zaradi preusmeritve.

POMEMBNO:

Dijaki morajo najprej opravljati izpite iz neocenjenih predmetov (DOPOLNILNE IZPITE) in šele nato negativne predmete (POPRAVNE IZPITE). 

Dijak, ki ima več kot tri predmete oz. strokovne module zaključene z oceno nezadostno (1), letnika ne opravi in nima pravice pristopiti k izpitom. 


SPOMLADANSKI IZPITNI ROK

Zaradi izjemnih okoliščin boste dijaki za spomladanski rok oddali najprej elektronsko prijavo na izpite, kasneje pa boste na dan podelitve spričeval (23. 6. ali 24. 6.) oddali še klasično prijavnico v papirni obliki. 

  • Elektronsko prijavo morate oddati najkasneje do petka, 19. junija 2020Pred izpolnjevanjem elektronske prijave nujno preberite navodila. Elektronska prijava je dostopna tukaj
  • Klasično prijavnico pa morate izpolniti najkasneje do srede, 24. 6. 2020.
  • Razporedi za spomladanski rok izpitov bodo objavljeni na oglasni deski pred tajništvom šole: v ponedeljek, 29. 6. 2020, po 9. uri. Na spletni strani šole bodo razporedi objavljeni v petek, 26. 6. 2020.

Spomladanski rok izpitov bo potekal:

  • od srede, 1. julija 2020, do vključno petka, 3. julija 2020.

Podelitev spričeval po popravnih izpitih v prvem roku bo v ponedeljek, 6. 7. 2020, ob 11.30 pri razrednikih.

Če je dijak na spomladanskem roku neuspešen, naj takoj po izpitu odda novo prijavnico za jesenski rok. Za jesenski rok ne bo elektronskih prijav. 


JESENSKI IZPITNI ROK

Zadnji dan za oddajo prijavnic za jesenski rok je ponedeljek, 6. 7. 2020.

Jesenski rok izpitov bo potekal:

  • od ponedeljka, 17. avgusta 2020, dalje.

Predvidoma bodo razporedi za jesenski rok objavljeni v ponedeljek, 13. 7. 2020.

Simona Sever Punčoh

(Skupno 578 obiskov, današnjih obiskov 1)