Leto 2020 je po sili razmer posebno leto in zato je poseben tudi letošnji, že »27. Študentski tek na grad«. Tako je, tečemo tudi v teh posebnih časih. K teku ste, poleg študentov, lepo povabljeni tudi vsi dijaki, profesorji in ostali tekači.

Torej, vabimo te na tradicionalni »Študentski tek na grad«, ki letos ne poteka le po ljubljanskih ulicah. Izvedeš ga lahko do 31. decembra 2020 kjerkoli v Sloveniji, v dolžini pretečenih 2,5 km. To razdaljo lahko tudi prehodiš ali prekolesariš. Za sodelovanje boste prejeli spominsko majčko. Tek poteka v solidarnost z vsemi, ki so morali zapustiti svoj dom in oditi na dolgo pot v želji po preživetju in dostojnem življenju.

27. Študentski tek na grad je del projekta MIND (Migracije.Povezanost.Razvoj.), s katerim Slovenska karitas opozarja na problematiko migracij. Projekt sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Ker na naši Ekonomski šoli Celje, še zlasti v teh predprazničnih časih, vzpodbujamo in podpiramo solidarnost, se s tekom pridružujemo projektu.

Kako se prijavite in sodelujete, si preberite na vabilu, ki je priloženo tukaj.

V želji, da je vaš odziv čim večji, vas profesorji športne vzgoje vabimo, da razdaljo, ki jo opravite, zabeležite na aplikaciji, naredite kakšno fotografijo in jo priložite v tabelo aktivnosti za mesec december.

Tecite z voljo za vašo dobro voljo!

Vaši profesorji športne vzgoje

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)