Spoštovani dijaki in profesorji!

Verjetno smo že vsi skupaj in vsak zase utrujeni od načina dela, ki ga narekuje zdravstveno stanje v državi. Učni ZOOM nam že malo jemlje voljo in pogum! Rahlo je že načeta vaša »učna«, nam profesorjem pa »pedagoška kondicija«. Zato smo se na Ekonomski šoli Celje odločili, da v okviru interesnih dejavnosti izvedemo dodatni športni dan. Šolski dan bomo prestavili v naravo. Predlagamo vsaj 2 do 3 ure gibanja na prostem, v obliki hoje ali teka.

VAŠA NALOGA

  • Na telefon si namestite eno izmed aplikacij, ki meri čas, dolžino in število korakov vaše aktivnosti (večina ima aplikacijo že nameščeno, saj smo to opravili pri rednem pouku meseca septembra).
  • V bližini svojega kraja, seveda v isti občini, izberite zanimivo točko, ki jo boste na dan IND obiskali in tam naredili nekaj lepih fotografij. Morda se vam utrne kakšna misel ali ideja, ki bi jo radi sporočili prijatelju ali sorodniku. Zapišite jo!
  • Aktivnost opravite v času trajanja pouka med 9.00 in 13.00.
  • Ne pozabite, da gre za šolsko dejavnost, zato veljajo šolska pravila oz. hišni red EŠC.
  • Po opravljenem športnem dnevu napravite posnetek zaslona aplikacije (screenshot), kjer so zabeleženi vaši podatki o aktivnosti in ga pošljite razredničarki oz. razredniku kot dokaz, da ste aktivnost opravili.
  • Fotografije naj bodo domiselne, v pričakovanju božično-novoletnih praznikov. Še isti dan jih pošljite kulturnemu ali športnemu referentu. Iz fotografij bo sestavil razredni kolaž in ga do 23. 12. 2020 do 18.00 posredoval organizatorici IND-OIV profesorici Simoni Žlof (simona.zlof@escelje.si). Kasneje bomo te fotografije tudi objavili, zato v razredni kolaž dodajte takšne fotografije, ki jih lahko javno objavimo.
  • Zaželeno je, da vam dela družbo vaš hišni ljubljenček, ki seveda ne sme manjkati na fotografiji.
  • 1. letniki boste na vaš končni cilj odnesli narejene okraske iz naravnih materialov ter okrasili smrečico, pred katero se fotografirajte.

Vaša okrašena smrečica, ki bo na poti proti vrhu zadanega cilja, bo v tem predprazničnem času razveseljevala mimoidoče. Sigurno bodo ob njej postali, se nasmehnili, morda si celo kaj zaželeli.

NAŠ NAMIG …

Na spletni strani šole imate pripeto vabilo za 27. Študentski tek na grad. Zaradi letošnje situacije ste k sodelovanju vabljeni tudi dijaki cele Slovenije. Seveda aktivnost opravite v svoji občini. Preberite si pogoje in način prijave. Za uspešno opravljeno aktivnost, to je vsaj 2,5 km hoje ali teka, prejmete nagrado – majico.

ZDRUŽITE PRIJETNO S KORISTNIM IN TO OPRAVITE V ČASU ŠPORTNEGA DNE!

P. S. Upoštevajte veljavne omejitve in priporočila NIJZ. Priporočamo, da se na hojo ali tek odpravite sami oz. samo s člani vašega gospodinjstva. Prav tako priporočamo, da ves čas hoje ali teka ohranjate vsaj 3 metre medsebojne razdalje od mimoidočih.

Ostanimo zdravi!                                                                                                   

Mateja Volk, prof.

(Skupno 926 obiskov, današnjih obiskov 1)