V torek, 23. 2. 2021, boste dijaki elektronsko volili svoje predstavnike v Svetu zavoda Ekonomske šole Celje, ki je najvišji organ šole. Navodila za volitve boste prejeli na razredne elektronske naslove, povezavo do glasovnice pa 23. 2. 2021 na svoj osebni e-naslov. Navodila vam bodo podali profesorji torkove 1. šolske ure.

Volili boste po enega predstavnika gimnazijskega programa in enega predstavnika poklicnega in strokovnega izobraževanja. Za lažjo odločitev vam prestavljamo kandidate, med katerimi boste izbirali. Razporejeni so abecednem vrstem redu.

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIKE GIMNAZIJSKEGA PROGRAMA

 

Lana JOŠOVC, 3. e

Pozdravljeni,
sem Lana Jošovc, dijakinja 3. letnika ekonomske gimnazije. Svoje proste trenutke rada preživim s svojo družino in prijatelji, vsakodnevno pa se rada sprehodim tudi po naravi. Na naši šoli mi naj bolj mankajo dejavnosti in bolj zanimivi krožki za dijake, kot je na primer MEPi program, ki bi bila dobra popestritev šolanja za nas vse.

 

Miha KOMPLET, 2. e

Sem Miha Komplet. Star sem 16 let in obiskujem 2. letnik ekonomske gimnazije. Doma sem v Razgorju, to je idilična vasica blizu Celja. Imam dva starejša brata in psičko Tero.

Sem vedoželjen, komunikativen, ambiciozen, tekmovalen, odkritosrčen, sproščen, dobrovoljen, rad pa se tudi pošalim.

Nogomet sem igral že od malih nog, sedaj pa treniram košarko, poleg tega zelo rad kolesarim, hodim in naravnost obožujem potovanja. Največ pa mi v življenju pomenita družina in prijatelji.

Učenje me zelo veseli, najbolj pa uživam ob predmetu geografije, psihologije, ekonomije, angleščine ter nemščine.

Ko bom izvoljen, si bom prizadeval in trudil za naše pravice, za gradnjo novih prostorov (npr. telovadnice) in za uvajanje tehnoloških novosti na naši šoli. Računam na vaš glas, za katerega se vam že v naprej najlepše zahvaljujem, vaš Miha.

 

Liam PFEIFER-MORATTO, 3. e

 

Sem Liam Pfeifer Moratto iz 3. e, program ekonomska gimnazija. Star sem 17 let in prihajam iz Celja.

Rad se ukvarjam s športom, poslušam glasbo in zelo rad potujem. V prostem času najraje igram nogomet, košarko, kolesarim, tečem ali pa se družim s prijatelji. Sem ambiciozen, odgovoren, komunikativen, delaven, ustvarjalen.

Področja, ki me najbolj zanimajo, so ekonomija, ekologija, geografija in jeziki. 

Zavzemam se za to, da ob ponedeljkih ne bi bilo ustnih spraševanj. Boril se bom za to da bo šolanje za vse enakovredno. Če me boste izvolili, bom poskrbel da bo Ekonomska šola spet velika.

 

KANDIDATI ZA PREDSTAVNIKE POKLICNEGA IN STROKOVNEGA IZOBRAŽEVANJA

 

 

Larisa BERNARD, 3. a

Pozdravljeni! Sem Larisa Bernard, dijakinja 3. a-razreda, program ekonomski tehnik. Sem komunikativna in vodilna oseba, ki si zna dobro postaviti cilje in jih tudi uresničiti. Na naši šoli bi rada uvedla nekaj novosti, ki bi zadovoljile dijake kot tudi profesorje. Čeprav sem resna in odgovorna oseba, se znam tudi zabavati in uživati. V prostem času rada poslušam glasbo in se družim s prijatelji. Rada pomagam ljudem, saj se zavedam, da je v današnjem času zelo pomemben dober odnos s sočlovekom. Zelo rada pristopim k šolskim projektom in sodelujem ter pomagam, kjer se da. Tudi sama bi rada organizirala kakšen dogodek na naši šoli za popestritev pouka in sprošeno vzdušje. Ker sem odgovorna in zanesljiva oseba, se mi zdi, da bi bila ta vloga prava zame.

 

Maša TEPIĆ, 3. c

Pozdravljeni!

Sem Maša Tepić, dijakinja 3.c-razreda, program ekonomski tehnik.

Ukvarjam se z glasbo, nekaj let sem se ukvarjala s petjem, v zadnjem letu sem bolj aktivna na področju elektronske glasbe. V prostem času tudi rada berem knjige, najbolj so mi všeč knjige o osebnostni rasti in o vlogi naših misli in čustev.

Kot izvoljena bi se trudila uresničevati želje in ideje dijakov v sodelovanju s profesorji in starši.

V šoli pogrešam več medsebojnega sodelovanja med dijaki, zato bi ponudila rešitev v obliki tutorstva preko Zoom-a, saj se mi zdi, da je včasih težko prositi za pomoč, še posebej če to ne moreš storiti v živo. Prav tako bi predlagala  virtualna druženja v obliki pogovornih ur, kjer bi se pogovarjali o izbrani temi (npr. šport, moda, filmi, glasba, knjige, ideje »kako si pripraviti zanimiv družinski večer«). Menim, da je zaradi nastale situacije premalo vrstniškega druženja.

V veliko veselje bi mi bilo, če boste glasovali zame!

 

(Skupno 972 obiskov, današnjih obiskov 1)