Čeprav je kot praznik zaljubljencev danes bolj znano valentinovo, pa imamo tudi Slovenci svojo različico dneva ljubezni. Na njega smo žal že skoraj pozabili. Naše babice so za 12. marca govorile, da se takrat ženijo ptički. Stari običaj namreč pravi, da so se dekleta na gregorjevo ozirala v nebo. Prva ptica, ki jo je dekle videlo, je seveda naznanila, kakšen bo njen bodoči mož.  Čeprav tega ne počnemo več, pa gregorjevo predstavlja prihod pomladi in utrjevanje ljubezni.

Dijaki UP Zate so se povezali v medrazredno sodelovanje z dijakinjama Renato Zajc in Majo Pikl iz poklicnega tečaja ter z dijaki UP Kozmenko, ki so na ta dan pisali srčna pisma za šolski humanitarni projekt Viljem Julijan. Ustvarjalne izdelke za Rdeče noske in Vesele nogice je prispevala Maja Pikl iz PT, dijaki, člani UP Zate iz 3. a, pa so skupaj z mentorico Andrejo Tanšek na ta dan delili srčno ljubezen za Rdeče noske in Vesele nogice tako, da so s SMS donacijo darovali društvoma 1 evro. Maša Dežmarić, Tjaša Dežmarić ter Jožica Grašič pa so izoblikovale tudi lepa srčna pisma.

Ker je ljubezen kot ptica, kot čudež, kot želja brez meja, vam na gregorjevo  želimo veliko tople, povezovalne in srčne  ljubezni.

Dijaki UP Zate z direktorico Rebeko Kubal in z mentorico Andrejo Tanšek

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)