Program maturitetni tečaj je enoletni program in omogoča pripravo na maturo. Maturitetni tečaj poteka v obliki rednega pouka celo šolsko leto. Pripravljate se praviloma na preverjanje iz petih predmetov in če ste povsod pozitivno ocenjeni, lahko pristopite k maturi.

Na šoli bomo v šolskem letu 2023/2024 vpisali 1 oddelek maturitetnega tečaja (36 prostih mest).

Splošni pogoji za vpis        

V maturitetni tečaj se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil:

a) srednje poklicno,

b) srednje tehniško oz. strokovno izobraževanje,

c) tretji letnik gimnazije, če je prekinil izobraževanje za najmanj eno leto ali 

d) četrti letnik programa Waldorfske gimnazije, pa tudi 

e) kdor je uspešno zaključil osnovnošolsko izobraževanje in hkrati opravil preizkus znanja na ravni tretjega letnika gimnazije. Preizkus znanja na ravni tretjega letnika gimnazije kandidat opravlja na šoli, ki izvaja maturitetni tečaj.

Dijak se lahko redno izobražuje v programu maturitetni tečaj le, če pred tem (v predhodnem izobraževanju) še ni ponavljal ali prestopil v drug izobraževalni program brez napredovanja.

To določilo velja za kandidate pod točkama  a) in b), ki so eno srednješolsko izobraževanje že zaključili in si s tem že pridobili poklic. Za kandidate pod točko d), ki srednješolskega izobraževanja še niso zaključili in so se izobraževali v šolskem letu 2018/2019 ter izobraževanje nadaljevali v naslednjih šolskih letih brez prekinitve, pa določilo ne velja.

 

Način prijave v maturitetni tečaj:

Prijavnico (obrazec za vpis je na voljo tukaj) oddajte po navadni pošti najkasneje do torka, 5. septembra 2023, na naslov EKONOMSKA ŠOLA CELJE, GIMNAZIJA IN SREDNJA ŠOLA, KOSOVELOVA ULICA 4, 3000 CELJE, ali skenirano pošljete na elektronski naslov: Suzana.Jakovljevic@escelje.si

Priloge k prijavnici

Kandidati, ki so zaključili katerokoli srednjo šolo, priložijo k prijavi:

  • fotokopijo spričevala o poklicni maturi, oz. zaključnem izpitu, ter
  • fotokopijo prvega, drugega in tretjega letnika srednje šole.

Kandidati, ki so zaključili tretji letnik gimnazije, priložijo fotokopijo spričevala prvega, drugega in tretjega letnika, ter potrdilo, da niso bili v izobraževalnem procesu vsaj eno leto po zaključenem tretjem letniku. Potrdilo dobijo na šoli, kjer so se nazadnje izobraževali.

Kandidati, ki imajo zaključeno le osnovnošolsko izobrazbo priložijo fotokopijo potrdila o opravljenem preizkusu znanja na ravni tretjega letnika gimnazije.

Kandidati, ki so končali zasebni program Waldorfske gimnazije, pa priložijo spričevalo četrtega letnika.

 

Predmetnik:

PREDMETI Št. tednov

Teden.

št. ur

Letno

št. ur

Matur. stand.
Slovenščina 29 6 174 560
Angleščina ali nemščina 29 6 174 420
Matematika 29 6 174 560
Izbirni predmet 29 4-6 116-154 280-315
Izbirni predmet 29 4-6 116-154 280-315
Skupaj 24-30 754-870

 

Kot izbirne maturitetne predmete ponujamo:

  • zgodovino
  • sociologijo
  • geografijo
  • ·psihologijo

Za dodatna vprašanja vam je na voljo svetovalna delavka Suzana Jakovljević na telefonski številki 03/620 02 13 ali 041 442 854 ter preko elektronske pošte: Suzana.Jakovljevic@escelje.si

(Skupno 539 obiskov, današnjih obiskov 1)