Učna podjetja Ekonomske šole Celje že vrsto let aktivno sodelujejo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju in tudi letos je bilo tako.

V soboto, 16. septembra 2023, se je na sejmu predstavilo učno podjetje Eat & Go, d. o. o., z dijakinjami Aldijano in Adeliso Medić, Laro Kontrec, Tio Vornšek in mentorico Barbaro Kvas.  V nedeljo, 17. septembra 2023, pa se je sejma udeležilo učno podjetje Animall, prodaja hrane in opreme za male živali, z dijaki Aljažem Jošovcem, Ermirjem Cikaqijem, Ivo Čede, Domnom Klasičem in mentorico Suzano Suholežnik.

Predstavniki obeh podjetij so obiskovalcem predstavili svojo dejavnost in način delovanja učnih podjetij ter programe šole. Poleg tega so obiskali podporne institucije podjetij AJPES, FURS, GZS, OZS in tako pridobili koristne informacije o njihovem delovanju in novostih na področju gospodarstva.

Učno podjetje Hiška, ki letos nadaljuje sodelovanje v humanitarnem projektu Vesele nogice, se je z dijakinjama 3. b-razreda, Ajdo Koren in Ano Lenart z mentorico Andrejo Tanšek  povezalo  s podjetjema Jagros, d. o. o.,  in Kemoplast, d. o. o., z namenom izvedbe dobrodelne akcije za dijake naše šole, ki so bili prizadeti v poplavah. S pomočjo nagradne igre so zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo donirali v dobrodelne namene. Podjetjema Jagros in Kemoplast se lepo zahvaljujemo za donirane izdelke.

Mentorice: Suzana Suholežnik, Barbara Kvas in Andreja Tanšek

 

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)