Ana Lenart, Ajda Koren in Kaja Grobelnik, dijakinje učnega podjetja Hiška, d. o. o., iz 3. b-razreda s profesorico Andrejo Tanšek od začetka leta delujemo humanitarno. Med drugim zbiramo plastične zamaške in star papir za društvo Vesele nogice, ki  odpadne surovine pretvori v finančni prispevek za dodatne fizioterapije gibalno oviranih otrok. S projektom mlade izobražujemo, kako iz odpadnih surovin ustvarjati denar.

Novembra smo plastične zamaške in odpadni papir predale humanitarnemu društvu Vesele nogice. Tako kot že leta doslej je zamaške prevzela tajnica društva Vesele nogice Ivica Pinter, pri logističnih podvigih pa nam je pomagal tudi hišnik Igor Križnik.

Dijaki v UP Hiška že vse leto ozaveščajo druge, spodbujajo razvoj prostovoljstva na šoli, se povezujejo z gospodarstvom in skrbijo za ohranjanje okolja.

Že na zadnjem delovnem sestanku v naravi, natančneje v celjskem mestnem parku, so skrbeli za čisto zeleno okolje, saj so  po celjskih kavarnah mimogrede pobrali zamaške in papir kot del praktične izvedbe povezovanja ekologije z ekonomijo.

Pri zbiranju so bili še posebej prizadevni: David Labaš iz 4. a, Ana Gajšek in Urša Kovše iz 3. b ter mnogi drugi dijaki, učitelji in delavci šole. Veseli smo sodelovanja celjskih mestnih kavarn in podjetja Kronoterm, ki se ukvarja s proizvodnjo toplotnih črpalk. Že drugo leto sodelujemo in tudi letos nam je namenilo industrijske plastične zamaške v družbeno dobro.

Hvala vsem za prispevek. S svojim sodelovanjem ste dokazali, da sta skrb za okolje in sočloveka ena ključnih prioritet naše šole, zato sodelujmo in pozitivno delujmo.

 Andreja Tanšek, mentorica  UP Moja hiška 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)