Dijakinje 4. a-razreda smo se odločile, da za četrto izpitno enoto poklicne mature preučimo delovanje učnih podjetij, pomen promocije in nastopa na sejmih ter organiziramo šolski sejem učnih podjetij.

Tako smo organizirale sejem učnih podjetij na Ekonomski šoli Celje, ki je bil v sredo, 17. 1. 2024. Na njem so se predstavila štiri učna podjetja naše šole, in sicer UP Animall, d. o. o., UP Bellissimo, d. o. o., UP Hiška, d. o. o., in UP Najemi.si, d. o. o.

Vsa štiri podjetja so se na sejmu suvereno in zelo profesionalno predstavila. Pokazala so veliko mero samostojnosti, kreativnosti, komunikativnosti in tekmovalnosti.

Podjetja je ocenjevala štiričlanska strokovna komisija, ki je imela izjemno težko delo. Svoj glas pa so podjetjem lahko podelili tudi obiskovalci sejma.

Po seštevku točk komisije in glasovih obiskovalcev je največ točk prejelo podjetje UP Najemi.si, d. o. o.

Ker pa so bile razlike v točkah med posameznimi učnimi podjetji tako majhne, bodo vsa štiri pozvana k prijavi na Mednarodni sejem učnih podjetij v dvorani Golovec v Celju.

Iskreno bi se zahvalile naši mentorici Barbari Kvas, ki nas je spodbujala pri naših idejah in organizaciji. Prav tako bi se zahvalile gospe ravnateljici Marjeti Nosan, ki nam je omogočila, da smo sejem lahko pripravile na šoli.

Hvala tudi vsem sodelujočim podjetjem.

Iskrene čestitke za vaš trud, dosežke in odlične predstavitve!

Tia Vornšek, Lara Kontrec, Aldijana Medić in Nika Melanšek, 4. A

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)