V ponedeljek, 15. 1. 2024, smo si dijaki 2. C-razreda, tehnik varovanja, ter spremljevalca ogledali Nuklearno elektrarno Krško (NEK). Ob 7. uri smo se zbrali na železniški postaji v Celju. Po preverjanju prisotnosti in nakupu vozovnic smo se odpravili na vlak ter po prestopanju v Zidanem Mostu prispeli v  Krško. Ob 9. uri smo imeli predavanje o NEK v Kulturnem domu Krško, kjer je tudi stalna razstava o nuklearki, ki smo si jo z zanimanjem ogledali.

Z avtobusom, za katerega so poskrbeli v NEK, smo se odpeljali do objekta nuklearne elektrarne, ki smo si jo ogledali ob strokovnem vodenju. Gre za strogo varovan objekt, zato z avtobusa v njem nismo smeli izstopiti, ves čas pa nas je spremljal oboroženi varnostnik. V NEK so poskrbeli tudi za to, da nismo bili lačni, saj smo dobili sendviče in cockto.

Z avtobusom smo se odpeljali do avtobusne postaje. Imeli smo pol ure prostega časa za hiter ogled Krškega, opoldne pa smo se znova zbrali in se odpravili na železniško postajo. V Celje smo se z vlakom vrnili ob 14. uri.

Christjein Benčina in Srečko Robek

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)