V preteklih dneh je potekalo kar nekaj športnih tekmovanj, na katerih so dijakinje in dijaki naše šole dosegli izjemne rezultate.

V kikboksu sta na svetovnem pokalu v Italiji nastopila Ana Jan, dijakinja 1. c-razreda, in Marko Liubimiresco Pečar, dijak 4. c-razreda. Ana Jan je v nedeljo, 24. 3. 2024, v Italiji uspešno nastopila v dveh kategorijah – light contact in kick light. V disciplini light contact je enkrat zmagala in enkrat izgubila. V disciplini kick light je po štirih težkih borbah proti nasprotnicam z Madžarske, s Hrvaške in iz Švice osvojila prvo mesto ter naslov prvakinje svetovnega pokala v kikboksu. Zelo uspešen je bil tudi Marko L. Pečar, ki je na istem tekmovanju v kikboksu imenovanem Italian World Cup 2024 zasedel 3. mesto.

 

Plesalka Tara Mušić, dijakinja 3. f-razreda, članica plesne skupine FORCE Celje, ki deluje pod okriljem Plesnega vala, je na kvalifikacijah za world’s dance competition osvojila dve prvi mesti v kategoriji malih skupin članov in v kategoriji formacij članov in se uvrstila na Dance star, ki je največje svetovno znano tekmovanje na svetu.

Judoistka Nika Tomc, dijakinja 2. c-razreda, je ponovno zmagala na državnem prvenstvu v judu, ki je za člane in članice 23. marca 2024 potekalo v Lendavi. Nika je postala državna prvakinja v kategoriji do 57 kg.

Vir slik: Judo zveza Slovenije, avtor: Darko Petelinšek

Gal Patrik Tojnko, dijak 3. f-razreda, je pretekli konec tedna nastopil na državnem prvenstvu v boksu, ki je potekalo v športni dvorani v Spodnjem Dupleku. Gal Patrik je na tekmovanju zmagal in postal državni prvak v svoji kategoriji.

Vsem omenjenim dijakinjam in dijakom za športne dosežke iskreno čestitamo, saj je zanje potrebno veliko truda in treningov.

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)